Vi är nu i Kuala Lumpur (KUL)! Vaknade kl. 7 och vi hann med frukosten å tog taxin till Komtar 1km bort där vi skulle ta vår buss å såklart var den försenad. Sedan tog det en hel timme innan vi verkligen lämnade ön eftersom bussen stannade till lite här och där för att plocka upp fler resenärer. Det tog runt 5 tim från Penang till KUL. Tilda var kinkig då och då å det var nog mest att det var tråkigt att bara sitta stilla på samma plats. Säterna var ändå bekväma, stora med uppfällda benstöd. Vi valde att sitta längst fram å Tilda var ju gnällig och skrikigt så busschaffören höjde volymen på den indiska musiken han lyssnade på under körningen. Det var irriterande att busschaffören rökte med öppet fönster trots att det var rökförbud på bussen. här i Malaysia har man inte kommit så långt med rökförbud inomhus och bussar mm. som i Thailand.

image

Bussen droppade av folk på Pudu Sentral bussterminal och vi valde Swiss Garden hotel i närheten med bara 5 min gång, skit bra och nice, 4 stjärnigt igen. Vi blev uppgraderade från deluxe rum till executive, vet inte om det var så mycket skillnad men jag hade hoppas på att få bo lite högre upp med utsikt över staden och inte parkeringshuset som vi har nu.

image

Efter att vi hade installerat oss så kastade vi ut oss på stan men jag hade kollat upp ett å annat så lite koll på hur vi skulle gå hade vi i alla fall. Vi siktade in oss på Lots 10 där det skulle vara många restauranger och vi hamnade sedan på Bukit Bintang med flera varuhus å restaurang osv. Vi såg en skymm av Petronas Twin towers som var upplyst (tyvärr ingen bild på det). Köpte biljetter till Hop on hop off bus tour men jag var säker på att det fanns 48 tim biljett men den återförsäljaren sa att det inte finns Men jag hade sett det på nätet. Skulle ha väntat med att köpa biljetterna å ta det direkt vid påstigningen.

imageimage

  Vi vill besöka Petronas Twin towers men man måste boka minst 1 dag i förväg! Så på onsdag fick vi tid kl.15 att få åka upp till torneDet är begränsad antal med biljetter och hur många besökare de kan släppa upp. Självklart måste vi gå upp dit, världens högst byggnad en gång i tiden…