Tänk att min Måns får alltid vara ledig på sin födelsedag 6 juni och i år så joinade han 4.0 klubben! Vilken väder det var också med hela 30.8 grader hade vi här i Göteborg!

Överaskning med gäster

Varken jag eller Måns firade med stor fest när vi fyllde 40 men för Måns så blev det i alla fall en överraskning när alla syskonen och mamma var på plats. Pappan låg i feber i tre dagar för det var förmodligen Penny som smittade så han var saknad.

Måns ena syster i Mora kom med familjen och yngsta systern kom med sin engelskman från Malmö. Storebrorsan bor i Linné så han och sambon hjälpte till att ordna med antipasti och tårtan från Mr. Cake. Jag gjorde inte så mycket här än att försökte avstyra lite och allt för att Måns inte skulle misstänka något. Han trodde att hans föräldrar och brorsan med familj skulle komma och trodde väl att jag skulle dricka alla ölen jag sa in haha!

När klockan var 12 så frågade Måns om han skulle baka något men där avsöljade jag lite med att jag hade fixat det och då undrade han om Roy Fares skulle komma själv med tårta hehe.

Barnen med kusinerna lekte så fin ihop på gården och de ville pärla. Barn ska lära sig sysselsätta sig själva och inte bli underhålladm, sägs det. Så de sköte sig själva prima.

På morgonen så firade jag och barnen honom med väckning och detta har barnen övat in med Happy birthday sången. De fick hjälpa pappa att leta upp presenten. Den är inte liten heller så den gömde jag i städskåpet i walk-in closet eller släng-in-och-gömma-allt-rummet!

Yamaha FG800

Till hans förvåning blev det en gitarr, som han hade önskat sig… eller ja han hade en önskelista, en akustisk stålsträngad gitarr bland många saker som t ex japansk bordsgrill. Jag kunde inget om gitarrer men vet några namn som Fender men det blev en riktig fin Yamaha FG800nato så är du nyfiken kan du kolla upp. Till gitarren köpte jag även en digitalstämmare, gitarrväska och en thai sindora träplektum. Riktig fina olika träslag på gitarren och plektum om man har fetisch för trä haha!

Måns tycker att han inte kan spela så nu har han två gitarrer och med en riktig fin gitarr då har han lite push på att blir bättre och blir han inte det så kan han få gitarrlektioner födelsedagspresent nästa år kanske.

Sov på hotell

Måns och jag sov på Radisson Blu Riverside på hans födelsedag då hans systrar bodde där och hans mamma ville ge oss hennes rum en av två nätter hon hade där och var barnvakt hemma hos oss. Vi åt middag på hotellets restaraung Cukoonest men gick sedan inte ut utan drack vin på rummet och sen tog varsin öl i baren innan de stängde vid midnatt. Småbarnsföräldrar haha!

Middag på Cuckoonest

Middag för 14 pers och alla valde 3-rätters. Jag hade carpaccio som inte var det bästa. Varför ska de konstla till ibland tycker jag för det var långa skivor av några skivor skinka och rätt så oljiga friterade rispapper som var sega när de blev kalla plus picklade grönsaker som inte alls funkade ihop. Carpaccio vill jag ha på klassiskvis med oxfilé, parmesan och gärna en citronklyfta till om inte balsamico och svartpeppar.

Jag valde blåmusslor som huvudrätt för jag ville inte äta så mycket men det kom med halv nät blåmusslor och det skulle vara kokosmjölk men det var grädde och super salt så man har saltat extra när det inte ens behövs då musslorna är naturlig salta när de har öppnat sig. Goda frites dock.

Min efterrätt var blää. Grädfilpannacotta är inte att rekommendera då det var som att äta skuren klumpiga yoghurt. Pannacotta vill jag ha den slät och gräddig. Det var även friterade ramslök som man doppade i vit chokklad eller nåt. Torkade ramslökblad som dekoration som kändes som fake blomma.

Jag valde maten åt Måns i och med det skulle vara en överaskning men vi skulle förbeställa maten. Det blev löjrom med sparris, lammfilé och till efterrätt rabarber som han var nöjd med allting.

Hotellfrukost

Hotellfrukost är kanske en av det bästa när man bor på hotell, om det är bra frukost buffé så klart och det var hel ok här. Förr så ville jag ha allting men nu orkar jag inte plocka så mycket mer än bacon, löskokta ägg, lite grönsaker som stekta champinjoner och den här gången tog jag rostat bröd med nutella fast jag brukar inte äta bröd. Finns det Virgin Mary så mixar jag själv också 🙂 Gillar tomatjuice, gör du?

Liseberg

Efter frukosten så blev det Liseberg. Vi alla åkte hem till oss och hämtade upp farmor och våra barn. Vi trotsade vädret då det små regnade men det sprack upp senare och Göteborg fick sommar igen. Barnen hade kul på Liseberg och lilla Edith vågade gå upp med mig och åka den stora rutchkanan hela 7 gånger tror jag och efter 3 gånger med mig så ville hon åka själv.

Vi avslutade med en middag på Heaven 23 som verkar har tappat touchen med maten… Barnen fick överarbetade kompakta köttbullar med inlagda gurka och rårörda lingon. Hur många barn äter det? De verkar inte ha kolla på barnmat. Kingsize räkmackor var ok men nu var det 2 gånger jag har ätit där på kort tid och tyckte också att de luktade rätt mycket hav, som de börjar bli gamla. Dags att byta leverantör.

Det var en bra helg men lördag och idag söndag har det regnat typ nästan hela dagarna så vi blev hemma och chillade. Barnen sov länge och tog igen sig efter 2 dagar med fullspäckade roligheter.