Nu är vi tillbaka i Bangkok men i söndags lämnade vi Koh Samui och åkte över till fastlandet och vidare till en liten by, Khanom. Där mötte vi upp min lillebror Ted som hade bott och jobbat i Khanom. By the way, vi åkte med Raja Ferry (Samui – Donsak) som är en bilfärja…aldrig mer Hi-speed båt!

wpid-IMG_20140126_143553.jpg

Khanom är en sömnig fiskeby med flera kilometer lång sandstrand med många bungalow och resort MEN det är synd att de inte hjälps åt att städa upp sin strand för det var lite skräpig med plast här och där. Många utländska turister har hittat till Khanom men för att vila upp sig. Här är det verkligen lugnt, nästan dött och det fanns inga taxi så man får hyra moped, bil eller beställa hämtning via hotellet eller restaurangen som man ska till.

Vi bodde 2 nätter på Talkoo beach resort för ca. 500 sek (Hotels.com) och tog en beach front bungalow men det var inte riktig på stranden som vi hade på Koh Samui. Ert var i alla fall nära till poolen och stranden men vi bada inte i havet i Khanom. JAG tror jag doppade halva mig i havet på Koh Samui å i simmade en runda i poolen men annars…jag är en badkruka hahah!

image

Bild: Agoda.com