De röda vattenfyllda prickarna kom som en överraskning på Tilda! 

Igår stannade Tilda hemma för att slippa bli smittad av halsfluss plus att Måns tyckte att hon var varmt under natten då hon låg och klibbade fast mot honom. Senare upptäckte vi några prickar på Tildas kropp och hals. Det var 5-6 prickar. Jag sa direkt att det var vattkoppor…men googlade efter bilder och läste på en hel del. Läste att man kan få feber vid varje prick som dyker upp. Tilda var småvarm och ville vara i pyjamas hemma i skuggan hela dan. 


Idag kom många fler prickar på kroppen och ansiktet. Vi hade planerat att komma till Halmstad och nu är vi här till söndag. 


Vattkoppor är mycket smittsam men har man fått det så kan man inte få det igen MEN nyfödda och bebisar under 6 mån kan också få. Om de får det så brukar det bli väldig lindrig har en följare skrivit till mig, att hennes son fick det när han bara var 15 dagar! Risken finns då att han kan få vattkoppor igen när han blir äldre! Det kanske var så för mig för jag fick vattkoppor när jag var 20 och det var inte nådigt…prickar som kliade ÖVERALLT!!! 


Än så länge så mår Tilda och Prim bra men vi har skickat farmor att köpa PoxClin som jag också fick tips om på Instagram. Poxlin ska hjälpa att dämpa irritationen. 

Det är väl jättebra att de små får vattkoppor nu, dock inte så bra om Prim får högfeber men prickar är jag inte alls orolig för. Förskolan har blivit underrättad och vi vet inte hur Tilda kan ha blivit smittad. 

Vill någon ha så är det bara boka in oss nu haha! Vattkoppor lagom till Midsommar ?