Hur har din jul varit? 

Här kommer en uppdatering. Vi är inte insnöad och det finns gott om snö och lagom kallt ute. Vi har haft två dagars av julstök och kaos i fjällstugan på ca 90 kvm. Nu är vi inte lika många i stugan och den 29:e åker vi hem till Göteborg. Det fick jag höra idag. 

Vår Julafton…

Det var ju familjens och barnens högtider och visst kom Tomten. Det var fullös med julklappsöppning efter att Tomten gick. Tilda ville inte krama Tomten och satt i farmors knän och sade ”det är ju farfar…” fast hon var ändå lite osäker om det var farfar.

Alla Jul har svärfar klätt ut sig till Tomte… i år fick rakskum och bomull var skägg…

Barnen fick många fina leksaker, böcker och kläder. 

Prim fick en aktivitetsbox av mig. Den var poppis!

 

Jag har inte direkt önskat mig något men rekvisita till att lägga mat och för fina matbilder är ju kul MEN Mateus keramik är superfina och det finns många att välja bland… 🙂

Jag blev jätteglad över mina Mateus fat… tre stycken från svärmor! Jag tror att de är på 32 cm.Juldagen

Igår var det rätt lugnt och Prim fick feber så jag var inte ute. Tilda fick åka pulka tills det blev mörk och kl.15 var det nästan kolsvart. 

Måns tog bilder på Tilda så att jag kunde se 🙂

Tänk att om mindre än 3 månader blir den här tjejen 4 år!

Det bästa Tilda vet är FIKA! Helt ärligt…


Barnen lekte bra tillsammans emellanåt. Tilda härjade loss med de två kusinerna och ett tag bestämde de att ha skrik-kalas. Härligt haha! Mina trumhinnor vibrerade till då och då mitt i matlagningen när jag lagade till kalkonen på 5,5 kg. Kalkonmiddag kör vi alltid på juldagen med Måns familj

Kalkonmiddag

Jag fick jobbet som kalkonsnsvarig haha. Svärfar gjorde sin grönkålssoppa och surkål. Vi stod i köket och brasade käk vi två. 

Nu fick jag ingen bild på hela pippin men trancheringen gick rätt bra.


Julklappsleken

Barnen ville inte lägga sig och vi vuxna fick köra julklappsleken nästan vid middag. 

Alla fick köpa en eller flera saker till totala värdet av 200kr var.

Jag hade komponerat innehåll i egen Smakbox som svärfar vann. Han var överförtjust haha!

Min vinst. Måns vann inget och blev av med sin tryffel som han köpte.

Ikväll rensar vi julmaten och de andra kollar på en dokumentär om Kent. Sedan blir der kanske bordspel. 

God fortsättning allihopa!