Vad är det värsta med sommaren? Insekter och små kryp? Vaknar varje morgon av surrande ljud och flugor som flyger över huvudet och irriterar en. Jepp.

Nu när det är nästan Thailandsväder i Halmstad och i hela Sverige med denna hettan både ute och inne så sover vi med öppna fönster och dörrar. Då är det som att bjuda in de små kryp som flugor och andra insekter. Det är dock inte några spindlar och nästan inga myggor. Flugor och bananflugor gillar inte jag, det gillar väl ingen för det blir oftast en invasion av dem. De bidrar också till att jag höjer mitt dåliga-karma-poäng för jag måste döda dem.

Skalbagge då?

Det var nytt och det är inget jag vill döda.

För några dagar sedan hittade Måns en stor skalbagge i toan som han trodde var död men nopp. Jag fångade den här skalbagge med en mugg och den började sprattla… Slängde ut den i buskarna för jag vill inte döda den.

Igår låg det en skalbagge på rygg i hallen med alla benen ihop. Svärmor trodde den var död och det trodde Måns också. Det trodde inte jag! Den förra låg ju också så i toan. Den sov nog så eller så hamnade den på rygg och kom inte upp så den gav upp och tog en tupplur. Denna såg mindre ut än den förra.

Penny var rädd för flugor men skalbagge, den var hon nyfiken på och ville kika i muggen.

Klafsande ljud på morgonen… en mus?

Men nu kl.5 på morgonen gick jag upp på toan. Kom tillbaka till sovrummet och lade mig igen, studsade upp av ljud av något som gick och klafsade runt i rummet! Jag trodde ljudet kom från under sängen. Så jag lyste med mobilen, hittade inget. Kollade i papperskorgen, ingenting där. Min första tanken var….en mus?

Ljudet upphörde så fort jag gick upp och lyste runt. Lade mig igen och banne mig så var det där krafsandet ljud igen. Den här gången kom från papperskorgen var jag säker på. Lyfte upp papperskorgen och voilà! Skalbagge igen! Den låg på rygg och sprattlade, kom inte upp hur mycket den än försökte stackarn. Fångade den med muggen igen och släppte ut i buskarna. Jag har släppt upp tre skalbaggar på olika ställen på runt tomten.

Undrar om det är samma skalbagge som har hittat ”hem”?