Så jäkla jobbigt igår! Hela veckan egentligen men igår var extremt!

Vet inte hur många mail jag har raderat men minst 100 st om just GDPR… att mina personuppgifter är säker hos det ena och det andra företag. Vissa valde att köra med formulär som man ska uppdatera sina uppgifter, samtycka eller fortsätt prenumerera på mailutskick. Jag har även såklart upptäckt bland alla mailen att det fanns även företag som man inte ens är kund eller medlem hos som fiskade efter ens uppgifter! Så akta dig!

Vad är GDPR?

I korthet som jag har fattat det. Att imorgon träder den nya EU-lagen i kraft, och då är det inte längre fritt fram att lagra någons personliga uppgifter, utan samtycke. Detta för att det ska ge tillbaka kontrollen till oss privatpersoner.

GDRP handlar mest om att vara transparent och hantering av data

Många privatpersoner kommer med säkerhet att använda sig av sina GDPR-rättigheter – att man alltså kan ställa krav på företag att begränsa eller radera ens personuppgifter.

Bildkälla: Chef.se

Så hur funkar det för mig som bloggar?

Hos mig så kan du maila mig eller kommentera i mina blogginlägg. Då tycker jag att det är rätt att jag ska få veta vem du är. Dock går det alltid att uppge fake e-post och de som gör det är ju nättroll i så fall.

Vill du kommentera hos mig, så lagras dina uppgifter som namn, ip-adress och e-post automatisk. Så har det alltid varit. De finns där så länge bloggen finns och om jag väljer att publicera din kommentar.

Så vill du kommentera eller argumentera om något så ska du kunna stå för det du skriver… annars ska du inte kommentera tänker jag. Fair enough?

Är du också redan trött på GDPR? Visst är det supertjatigt?!

Vet du fortfarande inte vad GDPR är? Googla! 🙂