Idag är det högtid i Thailand då vi firar Songkran men det är inte bara i Thailand utan det är även i våra grannländer som Laos, Kambodja och Myanmar/Burma.

Songkran – Thai nyår a.k.a The water (splashing) festival

Vattenfestival. Det som firades bara en dag när jag var barn har blivit nästan hela veckan firande. Turismen i landet har den bidragande delen. Alla villa ha kul och sprita vatten på okända människor.

Firandet börjar med en rening på morgonen och allmosa som buddister brukar göra dvs skänka mat till munkar och detta gör man gärna tillsammans med nära och kära. Sedan är det vattenfest.

Det är i alla fall tillåtet att kasta eller spruta vatten på alla plus pudra andra men thai parfymerad puder! Ingen kan eller få bli arga under denna dag. Man får skylla sig själv om man väljer att köra moped eller vara extra fin denna dag. Klädkod är t-shirt, linne, short eller thaiskjorta/Hawaiiskjorta haha.

Tidigare idag har Tilda klätt upp sig men lite hjälp. Hon rotade fram thaikläder dom mormor hade köpt till henne. De är lite långa eller stora men morsan fixade.

Tilda åker nästa fredag till Thailand med mormor och morfar. Vill man till Thailand så ska man såklart inte flyga ner precis innan men flygbiljetterna bli billigare om man reser som de ska bara en vecka efter firandet. Men har man inte upplevt Songkran så ska man åka då!

Vi åkte sedan till Halmstad och firar nu Måns bror som fyllde 41 år.

Bästa snabba bon bon till kaffet när man har mycket kondenserad mjölk 🙂