Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Happy Songkran – Thai nyår!

Lästid: 1 min

Idag är det högtid i Thailand då vi firar Songkran men det är inte bara i Thailand utan det är även i våra grannländer som Laos, Kambodja och Myanmar/Burma.

Songkran – Thai nyår 

a.k.a The water (splashing) festival

Vattenfestival. Det som firades bara en dag när jag var barn har blivit nästan en hel veckas firande och turismen var definitiv den bidragande delen.

Vad många icke thai inte vet är att firandet är ett sätt att rena inför det nya buddistiska året. Vi är inne i år 2561

Firandet börjar med en rening på morgonen och allmosa som buddister brukar göra dvs skänka mat till munk och detta gör man gärna tillsammans med nära och kära. Sedan var det vattenfest men förr var det aldrig med is och sånt.

Det är i alla fall tillåtet att kasta vatten på alla! Ingen kan bli arga. Då får man skylla sig själv om man väljer att köra moped eller vara extra fin denna dag. Klädkod är t-shirt, linne, short eller thaiskjorta/Hawaiiskjorta haha.

Tilda åker nästa fredag till Thailand med mormor och morfar. Vill man till Thailand så ska man såklart inte flyga ner precis innan men flygbiljetterna bli billigare om man reser som de ska bara en vecka efter firandet. Men har man inte upplevt Songkran så ska man åka då!

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge