Lite tyst här men vi lever och du kan följa det mest vi gör på Instagram dagligen. Bloggen har bara halkat efter tyvärr. Nya recept kommer men familjelivet och barnen går före.

Idag är det thai nyår som vi kalla Songkran. Vi är faktiskt inne i år 2563, buddistiskt år.

Vi brukar firar med vatten och vattenkrig. Vatten renar är tanken. I år blir det lugnaste Songkran och kanske utan vattenkrig på gatorna i Thailand då det är stängd överallt och utegångsförbud.

I Sverige brukar det vara att thaifolk besöker ett temple för att skänka mat och allmosa, sedan är det fest och marknad i tempelområdet. Inte i år. Jag/vi brukar ändå inte närvara.

Men lite av traditionen vill jag visa barnen. Tilda ville klä upp sig i fin thaidräkt, samma dräkt som hon hade för 2 år sedan och då var den lite stor. Överdelar är bara två långa tygbitar så de passar oavsett.

Penny gick med på att ta på kläderna. Tilda mutade henne med 10kr ur sin sparbössa haha!

Det blev lite thai Songkran musik och visade bilderna på hur det brukar gå till. Songkran är nog en av de roligaste högtider i Thailand, det är inte bara att det är tillåtet att kasta vatten på vem som helst (som en välsignelse). Bor man i Bangkok så kan det bli svårt att hitta mat haha för de flesta som arbetar i Bangkok reser hem till sina. Songkranfester är roligare på landet. Det är folkfest och alla är glada i sina färgglada kläder.

Har du inte varit i Thailand under Songkran så har du missar något 🙂 Självklart saknar jag detta men i år med Coronaviruset så kan alla nog leva utan festen.