Dags att komma i gång med träningen nu 4 månader efter förlossningen men lust och ork finns inte riktigt där. Dagens wellness-hets får mig att ta ett steg tillbaka och när nästan alla jag känner började med en välkänd 9 dagars Aloe Vera detoxkur blir jag lite rädd att jag själv ska trilla dit jag också. Det är inget fel med Aloe Vera. Jag älskar det och dricker gärna det i kombination med kokosvatten, och använder gärna Aloe Vera gel. Jag tror dock inte på någon quick-fix utan bakslag. Det låter lustigt men jag har läst om “fett-minne”, att fett kommer ihåg sin gamla plats. Det är lättare för fett att hitta tillbaka igen enklare sagt. 

Jag vill i alla fall göra något åt min fladdriga gäddhäng och fluffig tvåbarnsmammas mage men jag hatar ju att träna! Då har vi ett stort problem. Jag tycker att det är jättetråkigt att styrketräna plus att jag blir nervös av att vistas i ett gympark och inbillar mig att folk stirrar på mig. Jag är säker på att jag inte är ensam att tänka så haha! Men OM jag skulle börja träna, vilken träning skulle passa mig bäst och plånbokvänligast? Många skulle nog säga en runda powerwalk i skogen eller löpträning.

Av ren nyfikenhet och för skojskull kollade jag in Zmartindex. Där har Zmarta gjort olika barometrar och räknat ut vad som ger mest valuta för pengarna. Under “Hälsoindex” räknar den ut vilken motionsform som bränner mest kalorier per krona!


Jag fick Square Dance hahaha! Det är 37 % som fick detta och det baserade på att jag gillar att träna med andra och så billigt det går hehe. Det var inte många frågor och jag hade hoppas på att Zumba fanns med men Square dance var same same but different ja. Golf var dyrast med 100kr/bränd kalori, inte helt otippad dock men jag kan i alla fall börja ta fram Måns golfklubbor och lära mig svinga först.


Kolla in Zmartindex om du också är nyfiken på vilken sport/träning passar dig bäst. 

Jag får fortsätta med barnvagnspromenader och jagar runt Tilda på gården tillsvidare haha!

/I samarbete med Zmarta