Jag och mina flickor var idag på Universeum. Det är Halloween hela veckan tror jag. Emma med barnen var också med men det var sammanträffande för de hade planerat in Universeum med en annan mamma. Så vi mötes upp där efter kl.13.  


Jag hade två fribiljetter kvar från förra året som gick ut idag. Vi slapp vänta då jag fick hjälp av en i personalen som höll ordning på kön. Han växlade in en fribiljett mot en barnvagnsbiljett så att vi slapp stå i kön och kunde ta med allting in. Piew! 

Den sämsta tiden att besöka Universeum (och alla andra ställen) är nog nu när många har höstlov och måste rasta barnen! Just idag hade förskolorna i vår stadsdel studiedag så alla barnen var lediga. Folk var överallt med andra ord. Man fick vänta länge på att få åka hiss med barnvagnar plus att hissarna åkte upp och ner lite som de ville. De följde den ordningen folk tyckte på så det hände att hissarna bara åkte förbi vissa våningar eller stannade på alla. 

Vi var först på Jobbis och Tilda blev skygg och vågade inte härja runt lekplatsen men efter ett tag släppte det. Lucas är tvärtom och har lätt för att leka bjuda till lek. 

Prim gillar inte gröt men idag var det första gången hon fick gröt ute och hon åt faktisk lite mer än vad hon brukar. 

Barnen kom överens bra och det var inga större utbrott eller protest från Tildas sida. Kan vara att jag sa att jag tyckte att det var tråkigt med skrik och gråt, då vill jag gå nånstans med henne. Igår var hon och pappa på Halloween på Liseberg och det var tvärtom mot idag vetja.