Idag är det Halloween! Hur mågna barn spökar ut sig idag, tro?

Tilda fick en häxklänning igår som jag hade köpt förra veckan och glömde. Hon fick ta på sig den innan vi skulle till Liseberg. Hon ville också bli sminkad och visste precis hur hon ville ha det. Jag målade spindelnät på båda kinderna och hon blev tjurig att mamma fattade inte nåt…yeay. Hon ville ha såklart ha en spindel på den andra kinden… och blod som rann vid mungiporna.

Idag har förskolan också Halloween och barnen fick klä ut sig om de ville. Tilda ville vara ”häx-prinsessa” idag och ville inte bli sminkad som igår. Hon ville kanske inte skrämma sina kompisar för igår var det många småbarn som verkligen tittade på henne när vi väntade på spårvagnen. Det är superkul att hon vågade gå ut så inte var rädd att visa upp sig.

Penny ville också hjälpa till måla Tilda...

Tilda och Penny var ledig igår så väntade till det började bli mörk som typ kl.15.30 och begav oss till Liseberg. Barnen var superivriga och så fort vi kom innanför porten så ville Tilda direkt till Kaninlandet. Det var mycket barn men tack och lov att vi gick på en tisdag för helgerna är oftast mer folk såklart. 

Här i District Z så släppes ut onda clowner och zombies från kl.17, till många ungdomars förtjustning som gärna låta sig bli skämda eller jagade av clowner men de minsta kunde bli lite rädda. Penny satt i vagnen då det var mycket folk som trängde i båda riktningar. Det var bra med många ordningsvakter i området. Det var faktisk Tilda som ville gå över bron och titta på läskiga clowner och zombies. Hon själv var ju utspökat så pappa sade att det var bara på låtsas och jag sade att hon själv kunde också skrämma tillbaka haha! 

Kan säga att det var lagom med 2-3 timmar där tills Penny sade ”åka hem”. Klockan var 18:30 när vi satte oss på spårvagnen så det var bara hemåt med sedan sade jag lite högt att vi kunde gå till Donken och de fick väl ingen slut på ”jaaaa Donken Donken!” tills vi kom till Donken. Vi snålade med att inte köpa något på Liseberg mer än att Tilda och pappa fick åka en attraktion som Tilda ville åka. Penny var lite för kort men hon hade ändå somnat till lite vilket inte gjorde nåt. Vi köpte lösa biljetter och de kostade 22kr per kupong. Popcorn ville ingen ha och popcorn i en plastpumpa kostar 89kr och utan pumpan 35kr. Tilda är så klok och tyckte att det kliar och fastnar i halsen när hon käkar popcorn så ingen av barnen tjatade om att få något. De nöjde sig med att bara vara där 🙂 Men Donken blev det. 

Har du varit på Liseberg i år?