I fredags kom den andra fakturan för september och det var fullt pris som vi ska betala enl. Förskoladministrationen. Jag satt i bilen till Mora så jag mailade dem. Det blev några mail fram och tillbaka. Jag vill ha en korrigeringar på tidigare fakturan och får ordning på kommande.

Hur kan de kräva oss fullt pris när Tilda började med inskolningen den 12 aug och går 15tim/vecka? Hon ska fortsätta med det för vi ska ha barn nr2 i feb/mar 2016.

De svarade med att allting såg rätt ut. Sedan svarade de med att det står 25tim på Tilda. Sedan i nästa mail kunde de se att ett nytt schema kom in senare…jasså? Och det såg de NU och tog inte hänsyn till det? Sedan skulle de korrigera det från 1 sep så nästa månaden kommer det ingen faktura. Hallå där eller! Från 12 aug, hallå! Det är fleta hundrar lappar som vi inte ska betala för augusti! 

Sedan svarade de inte på mitt senaste mail då de gick hem för dagen. Det är dock alltid samma person som svarar. Hon borde inte jobba där, snackar om service och bara ignorerar invånaren. De svarar inte heller på andra frågor än vad de kan se i systemet och i sina papper. Allt annat hänvisade de till förskolechefen t ex att jag vill ha en avgiftreducering när förskolan ringde och frågade om mitt barn som är 15tim-barn kunde stanna hemma förra onsdag när det var personalbrist och hon fick såklart vara hemma fast jag behövde egentligen ha henne på förskolan. Eller när jag var tvungen att vakta mitt barn på förskolan för bara någon vecka sedan om jag ville ha henne där för det var personalbrist annars skulle jag få gå hem med mitt barn! 

Jag blev inte arg på förskolepersonalen, utan på situationen och att det skulle behövas lösa på detta viset. En avgiftreducering borde det vara i så fall och även i fortsättningen om det blir så här. 

  
Idag efter lämningen bänkade jag mig utanför rummet till de två damerna på förskoleadministrationen. Dörren var stängd och en av de hade två personer hon pratade med. Jag väntade och väntade och orkade inte mer. Tillslut mailade jag de medan jag satt precis utanför! 

Jag hade pratat med förskolan och de samtyckte att det ska vara 15 tim från 12 aug för Tilda har aldrig varit där i 25tim. 

Inget mailsvar. Drygt. Varför ringer inte jag då? Blir inte klokare ändå så jag får ta det face-to-face, då kan de inte gömma sig. Suck. 

Uppdatering: 15:30

Svaret jag fick. Det betyder då att de tänker inte ge tillbaka något på 600kr!