Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Gurksallad – yum täng-gwa

Gurksallad – yum täng-gwa
Lästid: 1 min

Nu väljer jag att skriva ut thai med å ä ö för det är enklast i uttalet och för dig om du vill lära dig lite thai.

Yum täng-gwa

En snabb, enkel och het gurksallad som man kan göra med olika örter men enklaste med få ingredienser är ibland godast.

(Yum = sallad med heta smaker men balanserad med sältan, syran och sötman. Men en Yum måste inte vara stark om man inte vill)

Ingredienser

1 gurka
1/2 röd lök
2 klyftor vitlök
2 st chilifrukter
1/2 lime alt. citron
1-2 msk fisksås
(1 tsk torkad chili)
(1 tsk Lättströ socker)

Grovhacka gurkan, skiva rödlök, mortla chili med vitlök. Blanda och smaksätt med lime och fisksås plus socker om du vill.

Hitta din balans för just dina smaker. Vissa gillar mer surt, vissa salt.


Lär dig lite thai

Yam/yum = sallad oftast spicy

Täng-gwa = gurka

Prikk = chili

Prikk khi-noo = birdeye chili

Gratiem = vitlök

Nam-plaa = fisksås

Nam-taan = socker

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge