Igår kväll tittade jag in på Gudrun Sjödéns nya butik i Göteborg tillsammans med Påsmällen! Jag har hört namnet Gudrun Sjödén men jag har aldrig sett eller köpt något av hennes plagg. Hon är trots allt Sveriges främsta designer och har klätt kvinnor i över 40 år! När svärmorn hörde att jag var på butiksinvigningen blev hon till sig och visste precis. Hon brukar nämligen handla Gudruns Sjödéns. Nu tänker ni som också inte visste vem eller vilken stil GS kläder har, att det skulle vara för äldre damer. Men så är det inte! image

Nyinvigning av Gudrun Sjödéns butik på Södra Larmgatan 18 i Göteborg! Butiken är omgjord och Gudrun själv har designat, varit med och målat, lagt mosaikplattor på golvet…ja allt i minsta detalj. Den nydesignade konceptbutiken har denna gång en afrikainspirerad höstkollektion som genomlystes i alla plaggen, hemtextiler och inte minst i inredningen i alla rummen i butiken från golv till tak. Alla rummen i butiken är unika, personliga och genomtänkta. Man fick en känsla av Afrika från första steget man klev in i butiken. Jag blev så varm och kände mig lugn när jag omfamnades av den naturen butiken har hämtad från med vackra tavlor, blommor och alla dessa jordfärger som lyste upp butiken. Gudrun har tänkt på allt. Det finaste rummet var rummet längst in i butiken där det var en utsmyckrad blådörr och italienska mosaikgolv. Omklädningsrummet var också mycket trevlig med färgglada draperier och vintage stolar. Förutom kläder, väskor, skor så finns det även en heminredningsavdelning med t ex lampor, kökstextiler, glas och mattor. Det sötaste i butiken var nog de tittskåp på väggen med elefant, zebra och flodhäst som även finns i många plagg som motiv.

Det är inte ofta jag står å posa mitt på en gata, kändes lite lustigt men jag får väl vänja mig 🙂

image

Vi välkomnades av trummor och afrikanska rytmer…

image

och goda mingelmat med ett glas mousserande till 🙂

image

En välkomponerad mingeltallrik…

Cous-cous sallad, räksallad, köttbullar och kycklingspett med aubogineröra, fruktspett och något syrlig pannkaka

image

 Bilder från butiken…

image

och lite mer bilder…

image

 Några av de vackra modellerna…

image

 Och deras coola skor…image

 Påsmällen Emma gillade handdukarna…

image

Jag måste träna på detta haha… Selfie och wefie!

image

Wefie!

image

 Thaimorsan in action…

Jag är verkligen sugen på en ny och bättre objektiv nu, nu, nu!

image

Det var så många kameror så vi tittade på olika håll i alla bilder haha…

Här ser ni Gudrun Sjödén och kocken Mikael Fredin från Matexpressen

image

Tack till Susanna Sjöberg från RMPR!

image

Goodiebag!

image

Goodiebagen består av Sommarens butikskasse, en fin svart ”Elefant” tröja, en sjal, superfruit Gojibär + choklad, ekologiska godis och en liten Weleda kräm.