Grönkålschips

Lästid: 2 min

Grönkålchips… nyttigt och gott!

Jag har köpt grönkål i lösvikt flera gånger förra veckan och bara wokat upp de med lite rapsolja, lime och flinksalt. Idag blev jag sugen på grönkålschips och visp så åkte det in 2 plåtar i ugnen och de försvann mycket fort 🙂

 

Grönkålschips!

Grönkålchips med lime, cayennepeppar och vitlökspulver

Grönkålschips, 1 plåt

Recept

5 stora Grönkålsblad
Olivolja/rapsolja
Flingsalt

Kryddning:
Lime, chilipulver, vitlökspulver, nori (sjögräs), sesamfrö eller andra kryddor som man vill

Så gör du

Skölja bladen, torka ren, klipp bort mitten av stjälkarna, riv ut bladen till mindre munsbitar, sprid ut på en plåt klädd med bakplåtspapper, massera in lite olja och flingsalt.

Kör i nedredelen av ugnen 15 min på 150 grader eller  5 – 10 min på 200 grader. Njut!

(Tips! Slunga de rivna bladen i en salladsslungare för att få bort överflödet av vatten)

 

2 Responses

Leave a Comment

CommentLuv badge