Jag har ALDRIG gillat kokosvatten som barn.

I Thailand så köpte vi alltid färska kokosnöt som man slog upp nötet och stack in en sugrör och så hade man en sked till så att man kan gröpa ur kokosnötköttet. Jag kunde ju dricka det men det var aldrig någon favorit. 

Gravida i Thailand är ganska crazy för kokosvatten. Man tror att barnet kommer ut “ren” vid födsel, att det inte bildas vita fetthinna runt barnet. Vissa säger att att de drack kokosvatten ur 2 kokosnöt om dan. Det läste jag i ett thaiforum som många undrade där om just kokosvatten. Nu kommer det kokosvatten i tetra och burk av olika märken och på senare tid har jag köpt kokosvattenoch gärna kokosvatten med aloevera! 

  
Sist köpte jag detta som är ett thailändskt märke – ChaoKoh (menas “ö-folk”. Den smakar faktisk good jämfört med andra märken som jag har smakat. Det var en riktig törstsläckare och 1L gick åt på en kväll 😛

Fördelar med kokosvatten? Det påstods kunna återfukta kroppen bättre än annan dryck. Det är törstsläckare, bra mot baksmälla, bra mot sögsug. Kokosvattnet består till 95 procent av vatten, resten är näringsämnen och mineraler som vitamin B, C, fosfor, kalcium och zink. Kokosvatten är extra rikt på kalium (12,5 procent) och kallas ibland för ”naturens egen sportdryck”. (Källa: Aftonbladet)

Ej sponsrad inlägg! Drycken kostar 23kr