Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

 • Reklamsamarbete
 • Sponsrade inlägg
 • Ambassadörskap
 • Show up/meet up
 • Receptskapande
 • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
 • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Gravidcraving – Coconut water!

Lästid: 1 min

Jag har ALDRIG gillat kokosvatten som barn.

I Thailand så köpte vi alltid färska kokosnöt som man slog upp nötet och stack in en sugrör och så hade man en sked till så att man kan gröpa ur kokosnötköttet. Jag kunde ju dricka det men det var aldrig någon favorit. 

Gravida i Thailand är ganska crazy för kokosvatten. Man tror att barnet kommer ut “ren” vid födsel, att det inte bildas vita fetthinna runt barnet. Vissa säger att att de drack kokosvatten ur 2 kokosnöt om dan. Det läste jag i ett thaiforum som många undrade där om just kokosvatten. Nu kommer det kokosvatten i tetra och burk av olika märken och på senare tid har jag köpt kokosvattenoch gärna kokosvatten med aloevera! 

  
Sist köpte jag detta som är ett thailändskt märke – ChaoKoh (menas “ö-folk”. Den smakar faktisk good jämfört med andra märken som jag har smakat. Det var en riktig törstsläckare och 1L gick åt på en kväll 😛

Fördelar med kokosvatten? Det påstods kunna återfukta kroppen bättre än annan dryck. Det är törstsläckare, bra mot baksmälla, bra mot sögsug. Kokosvattnet består till 95 procent av vatten, resten är näringsämnen och mineraler som vitamin B, C, fosfor, kalcium och zink. Kokosvatten är extra rikt på kalium (12,5 procent) och kallas ibland för ”naturens egen sportdryck”. (Källa: Aftonbladet)

Ej sponsrad inlägg! Drycken kostar 23kr  

Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer om “Gravidcraving – Coconut water!

 1. Hej! 23 kr låter som ett kap. Var fick du tag på det där märket?

  1. Hej,
   Du hittar kokosvatten i asiatiska butiker som säljer produkter från Thailand, Kina, Vietnam etc. Detta märket är från Thailand och kostar nu runt 25-30kr och det är 1 liter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge