Gravid#2: Vecka 16 – illamåendet är tillbaka, vad göra?

Lästid: 2 min

Jahapp. Jag har varit yr och illamående till och från men har inte kramat tolettstolen…förrän nu v.16! Förra graviditeten var det nästan dagligen i åbörjan av graviditeten och avtog kanske v.30 eller senare. Blåsoppa och gravidvitamin till frukost är ingen bra kombination. Tack och liv så har jag aptit och därför i ga problem att äta efter kräkningar. 

Snabbnudlar har hjälpt t ex i veckan när jag var yr och var tvungen att kräkas efter att jag sprang runt i lägenheten och gjorde i ordning Tilda för förskolan. Thai snabbnudlar kan man bara låta stå och svällt i hett vatten i 3 min innan man kan äta, så det fick jag sätta i mig. Sedan hade jag ett paket snabbnudlar i fickan och knaprade på torr nudlar då och då. Det är kolhydrater som hjälper. Så kex kan man också äta för att lindra illamåendet men jag var inte sugen.   

 
Thainudlar i oftast friterade och kan ätas direkt som den är, dock blir man törstig som allt annat man äter och detta sväller upp i magen. Det hjälper i alla fall. 

Igår köpte jag Seaband. Det är akupressurarmband mot illamående vid åksjuka eller graviditet. Jag har tidigare ätit ingefärstabletter som smälter i munnen eller suttit och tryckt på en punkt på insidan av min handled. Nu med Sea-band så ska det bli som att man trycker i handleden hela tiden när man bär armbanden. Det är 2 armband för 159kr på Apoteket.   

De ser ut som tennisarmband med en vit kula på insidan. Det skulle inte skada art de finns i lite roligare färger. Det finns Sea-band för barn också och där finns det lite fler färger och mönster att välja på. 

Får se hur länge illamåendet håller i sig den här gången.

Tags: No tags

2 Svar

Lämna en kommentar

CommentLuv badge