Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

 • Reklamsamarbete
 • Sponsrade inlägg
 • Ambassadörskap
 • Show up/meet up
 • Receptskapande
 • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
 • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Gravid#2: Vecka 16 – illamåendet är tillbaka, vad göra?

Lästid: 1 min

Jahapp. Jag har varit yr och illamående till och från men har inte kramat tolettstolen…förrän nu v.16! Förra graviditeten var det nästan dagligen i åbörjan av graviditeten och avtog kanske v.30 eller senare. Blåsoppa och gravidvitamin till frukost är ingen bra kombination. Tack och liv så har jag aptit och därför i ga problem att äta efter kräkningar. 

Snabbnudlar har hjälpt t ex i veckan när jag var yr och var tvungen att kräkas efter att jag sprang runt i lägenheten och gjorde i ordning Tilda för förskolan. Thai snabbnudlar kan man bara låta stå och svällt i hett vatten i 3 min innan man kan äta, så det fick jag sätta i mig. Sedan hade jag ett paket snabbnudlar i fickan och knaprade på torr nudlar då och då. Det är kolhydrater som hjälper. Så kex kan man också äta för att lindra illamåendet men jag var inte sugen.   

 
Thainudlar i oftast friterade och kan ätas direkt som den är, dock blir man törstig som allt annat man äter och detta sväller upp i magen. Det hjälper i alla fall. 

Igår köpte jag Seaband. Det är akupressurarmband mot illamående vid åksjuka eller graviditet. Jag har tidigare ätit ingefärstabletter som smälter i munnen eller suttit och tryckt på en punkt på insidan av min handled. Nu med Sea-band så ska det bli som att man trycker i handleden hela tiden när man bär armbanden. Det är 2 armband för 159kr på Apoteket.   

De ser ut som tennisarmband med en vit kula på insidan. Det skulle inte skada art de finns i lite roligare färger. Det finns Sea-band för barn också och där finns det lite fler färger och mönster att välja på. 

Får se hur länge illamåendet håller i sig den här gången.

2 kommentarer om “Gravid#2: Vecka 16 – illamåendet är tillbaka, vad göra?

 1. Hej ! Är precis i samma vecka som dig med BF dagen innan 🙂 med samma problem, har mått lite små illa men det slog ordentligt i vecka 14. Jag har dock problemet att illamåendet eskalerar när jag äter. Köpte Sea-band i veckan och dom har hjälpt med det allmänna illamåendet men inte när jag ska äta. Som tur är i så väger jag lite mer än vad jag hade velat innan jag blev gravid men då har bebisen i alla fall mycket att ta av när jag svårt med maten 🙂 . Men man känner att man ska orka själv också.

  Får se om det lägger sig men annars får man väl tänka positivt. Att det finns dom som har det värre och så länge bebisen mår bra så. Ska bli spännande att följa din gravditet eftersom vi ligger så nära varandra

  / Angelica

  1. Hej, grattis! 🙂 vad kul! Det kommer bli spännande när bf närmar sig hehe. Bm flyttade fram min bf till 28:e! Själv räknade jag till 29:e och alla gravidappar också. Får se vid RUL igen sen.

   Det är nog inga problem för bebisen då den tar vad den behöver. Precis som du säger så måste man orka också, det blir extra kämpigt om man inte kan behålla maten. Jag överkonsumerar thailändska snabbnudlar just nu och äter det istf kex när jag mår illa. Annars funkar TUC kex bra, Tilda gillar dem också. Tur att jag har ändå aptit och kan vräka i mig mat direkt efter en kräkfest 😛

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge