Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

 • Reklamsamarbete
 • Sponsrade inlägg
 • Ambassadörskap
 • Show up/meet up
 • Receptskapande
 • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
 • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Gravid v.25: vaccination mot infruensa för gravida? 

Lästid: 1 min

Min bm informerade om att man kan vaccinera sig mot infruensa. Vet inte riktig hur jag ställer mig inför detta. Jag brukar inte direkt rusa iväg eller göra en höna av ett fjäder när det kommer till vaccination och vården, olika larm och vad man bör eller inte bör käka…förutom en gång om rå ägg i t ex majo/aioli men där går det tydligen bra att käka om det är svenska ägg. Och det var plötsligt till min glädje eftersom jag DRICKER mina ägg “varmrå” eller ja lösare än löskokta ägg. 

Förven månad sen blev jag äntligen av med mun hosta som jag hade i 1.5 månad! Hostan kom först och sen en rejäl förkylning och hosta hängde kvar. Jag brukar inte bli sjuk så ofta. 

Vaccineation mot infruensa är inte obligatorisk. Borde jag ta den då det erbjuds?

   

Print Friendly, PDF & Email

6 kommentarer om “Gravid v.25: vaccination mot infruensa för gravida? 

 1. Tycker du ska göra det som känns rätt. När jag var gravid med lukas så erbjöd dom vaccin till mig också, ett fler tal gånger men jag tog det aldrig. Allt gick bra för oss.

  1. Kommer inte ihåg om de erbjöd det men jag tog inte nåt förra gången. Nu fick jag frågan så blev jag lite fundersam.

 2. Nej det tycker jag inte. Det är inte heller bevisat att det ger ett skydd mot influensa. Du kan lika gärna få det ändå.. Tycker hellre man kan boosta med bra mat och vitaminer (cvitamin) om man är rädd för att bli sjuk..

  1. Brukar inte bli sjuk så ofta och T är ändå frisk bortsett från alla dagis baciller.

 3. Jag är gravid i v22 och kommer antagligen bli informerad av bm vid nästa besök i v25. Det är tredje gången jag är gravid under influensatider och har tackat nej de andra två gångerna, och jag hoppar vaccinet denna gången också. Jag har läst för många negativa artiklar om vaccination och tycker att det ger mer skada än skydd. Jag litar helt på min kropp som skydd.

  1. Min bm var lite på med att jag ska iaf kolla för drop-in MEN det är inget tvång att ta. Hon kunde väl inte säga att jag bör ta. Jag tog inget förra gången, inte heller när det var svininfluensa, inte heller mot rs-virus har T fått. Tycker också att jag är frisk men tar man det så kanske det skydda bebisen också sen? Får kolla vidare på detta…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge