Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Gravid v.25: Doktors order

Lästid: 2 min

Satan vad stressigt det blev i morse. Lämnade Tilda lagom till samlingen och fruktstund men ändå var det stressigt. Hon hade kissat jättemycket när hon satt i vagnen så kläderna blev blöta och jag ville inte bara lämna henne så. Då byte jag på henbe själv. Hela veckan har jag lmnat Tilda utan gråt och bara genom att prata med henne. Idag sa jag att mamma måste till doktor. Då pratade hon och upprepade det….som de 5 aporna måste till doktor – sången. Inga problem. 

Hann precis till min bm och hon frågade hur allting har gått och hur jag mådde osv. Vi bokade in nya tider framtill gravidvecka 39. Hon tog blodtrycksvärde, blodsockerprov och hb-prov(järn) och vikt. VIKT shit 59.8kg med klädena då. Annars skulle jag har gått upp typ 3-4 kg på bara några veckor! Men visst är det normalt men ändå. 

Och så kom “doktors order”. Mitt hb-prov låg på 109 och allt under 110 innan vecka 28 så måste bm skicka blodprover anemi-test. Vad menast med det? Hon tog 2 rör med blod i alla och de ska väl skickas för analys och sen får man väl veta om man måste äta järntabletter mm. 

  
Nu äter jag inte gravidvitaminer som jag har då jag tyckte inte att jag mådde bra av de men hela förra graviditeten åt jag ACO-gravid, så jag får köra ACO igen. Och så käkar mer järnrik mat. Bm undrade om jag äter kött, och en blodig biff skulke göra gott! Kul att hon sa det. En röd-rosa biff får gravida äta men måste vara en hel bit t ex en stek och rostbiff. Får jag är köttet rå så gärna råbiff och carpaccio!!! 

Äter ofta sushi och nu grönkål varannan dag, får käka blåmusslor varje vecka också. Sedan var det ajabaja att jag får blodsockerfall och bli yr om jag inte äter frukost eller nåt innan kl.11! Blidsockerfall inte kul. Mina värden var låga för jag hade inte käkat nått innan jag gick till bm. 

Inte heller så konstigt att jag är tröttare. Jag får skärpa mig då. 

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge