Gravid v.25: Doktors order

Lästid: 2 min

Satan vad stressigt det blev i morse. Lämnade Tilda lagom till samlingen och fruktstund men ändå var det stressigt. Hon hade kissat jättemycket när hon satt i vagnen så kläderna blev blöta och jag ville inte bara lämna henne så. Då byte jag på henbe själv. Hela veckan har jag lmnat Tilda utan gråt och bara genom att prata med henne. Idag sa jag att mamma måste till doktor. Då pratade hon och upprepade det….som de 5 aporna måste till doktor – sången. Inga problem. 

Hann precis till min bm och hon frågade hur allting har gått och hur jag mådde osv. Vi bokade in nya tider framtill gravidvecka 39. Hon tog blodtrycksvärde, blodsockerprov och hb-prov(järn) och vikt. VIKT shit 59.8kg med klädena då. Annars skulle jag har gått upp typ 3-4 kg på bara några veckor! Men visst är det normalt men ändå. 

Och så kom “doktors order”. Mitt hb-prov låg på 109 och allt under 110 innan vecka 28 så måste bm skicka blodprover anemi-test. Vad menast med det? Hon tog 2 rör med blod i alla och de ska väl skickas för analys och sen får man väl veta om man måste äta järntabletter mm. 

  
Nu äter jag inte gravidvitaminer som jag har då jag tyckte inte att jag mådde bra av de men hela förra graviditeten åt jag ACO-gravid, så jag får köra ACO igen. Och så käkar mer järnrik mat. Bm undrade om jag äter kött, och en blodig biff skulke göra gott! Kul att hon sa det. En röd-rosa biff får gravida äta men måste vara en hel bit t ex en stek och rostbiff. Får jag är köttet rå så gärna råbiff och carpaccio!!! 

Äter ofta sushi och nu grönkål varannan dag, får käka blåmusslor varje vecka också. Sedan var det ajabaja att jag får blodsockerfall och bli yr om jag inte äter frukost eller nåt innan kl.11! Blidsockerfall inte kul. Mina värden var låga för jag hade inte käkat nått innan jag gick till bm. 

Inte heller så konstigt att jag är tröttare. Jag får skärpa mig då. 

Tags: No tags

Lämna en kommentar

CommentLuv badge