För ett tag sedan skrev någon i en gravidgrupp på Fb typ “det finns ingen bevis på att man kan motverka bristningar så varför smörjer alla sig?” 

Jag smörjer min runda magen morgon och kväll med Bio-oil och ibland med rent 100% sheasmör. Förra graviditeten var det med mandelolja jag använde. Varför? FÖR ATT DET ÄR SKÖNT när huden är spänd, töjer ut och det kliar som attans plus att jag får torrhud som många på vinter.

Det står på Bio-oil att oljan hjälper mot bristningar, ärr, torrhud osv. Jag köpte Bio-oil första gången på Lets deal efter att Tilda var född och tänkte då att det skulle hjälpa mot mina bristningar på rumpan och lår. Jag var inte så bra på att hålla på med kurer och man skulle smörja in sig i minst 3 mån för att se någon skillnad och jag använde i alla fall upp den flaskan. Under graviditeten då och nu är jag rätt bra på att smörja in mig för annars kliar jag ihjäl mig.

Bristningar hänger ju ihop med gravidhormoner, vissa har mer än andra. Växer man fort så får man bristningar även man inte är gravid. All beröring av huden frisätter ju må-bra-hormoner har jag läst men hur mycket av smörjandet som kan förebygga bristningar är lite oklart. Kan man hjälpa huden så varför inte? Man kan ju tänka att gravida kvinnor i flera tusen år och världen runt har också smörjat in sig. I Thailand kör man kokosolja, Hawaii har man nåt som heter Kukai-olja och sedan kan man även använda anti-rynkkräm på magen också, enl Elizabeth Arden!

Det spelar väl ingen roll VAD man använder för smörjmedel, det är SKÖNT för huden 😊

Vad smörjar DU in dig med, även du inte är gravid? 


Jag har nu en påfyllning av Bio-oil så de ska nog räcka ett tag, i alla fall minst 2-3 månader!

/Inlägget var inte tänkt att det skulle handla om Bio-oil men när jag ändå kom in i det om smörjmedel och har produkterna hos mig för att fortsätta testa så kan det kallas för ett samarbete även Bio-oil har inte bett om något inlägg. Tack i alla fall till Bio-oil!