Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Gravid: Får man äta sushi?

Lästid: 2 min

Den här frågan har jag fått några gånger och nyligen på Instagram. I gravidgrupper på Facebook så ville vissa grupper inte alls diskutera om mat och drycker utan hänvisar till Livsmedelsverkets rekommendationer. 

Så sushi? Att jag skriver om det nu det var för att Emma och jag lunchade i tisdags på Haiku Sushi lounge (som har blivit Emma favorit ställe hehe).

  

Medan jag väntade på Emma så passade jag på att installera min nya mobil samtidig som sushikocken underhållade mig med att rulla sushi bakom det rullande bandet. En servitris kom och frågade kocken, att en gravidkvinna undrade vad hon kan äta på sushibandet? 

Kocken såg lite besvärad ut, tittade upp och slängde ur sig “Parmaskinka…allt!”. Jag kunde inte hålla mig och lade mig i, sa att jag är också gravid och äter oftast sushi…så Parmaskinkan eller chark ska hon INTE äta! Vitfisk hade de inte och jag såg inget tonfisk på bandet. Sedan sa en annan i kassan också att “allt” kunde den gravida kvinnan äta… Ja vad ska man säga…vad äter gravidakvinnor i japan när de äter sushi? I Thailand äter man absolut inte sushi som gravid eftersom sushi har även blivit street food 😱 och till och med jag vågade inte äta även de har lagt på is. De därborta behöver typ minst 100 tim i råvarohantering och hygien. 

JAG är inte super strikt när det kommer till vissa maträtter och jag har ätit saker lite som jag vill men ignorant är jag inte. Så om någon frågar mig så säger jag vad man kan och inte bör äta. Däremot är många restauranger inte riktig där än med att ta hänsyn till gravida…laktos- och glutenfritt det har man nu förstått sig på. 

Parmaskinkan på sushi, det går säkert bra OM restaurangen kan säga att de har fryst in skinkan i minst 3 dagar. Laxen går bra att äta och för mig får laxen gärna vara riktig färsk men är man osäker så vill man helst att den har varit fryst den också. Jag äter gärna sashimi på Salma Lax, färsk. 

  
Svar på frågan: JA, men var frågvis om du är osäker eller skippar helt. Ät “mamma-sushi” i så fall. Annars undvik VITFISK, TONFISK och CHARK. 

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge