Gravid #2: Vecka 13 – chili i fostervatten?

Lästid: 2 min

19 aug 2015

Jag äter ju oftast stark mat och är bästa vän med Mega Death sauce som är 500 gånger starkare än Jalapeno. Nu har jag funderat om det kan vara skadligt för fostret att äta mycket chili? 

Jag kollade i olika thaiforum där många gravida har ställt samma fråga. Vissa gravida brukar inte ens äta stark mat men fick värsta sug för heta smaker och chili när de väntade barn. Enl. Thai så säger man “ät vad du vill när du är gravid för det kan du inte när du ammar“… men man ska såklart undvika t ex vissa fiskar pga kvicksilver eller inte äta blodig kött osv.

I alla fall, flera kommenterade att de åt chili som en tok och barnet blev hur frisk som helst. Vissa ville avråda för att fostret skulle vrida och vända på sig för att den har ont i huden, att det skulle svida när det är chili i fostervatten, alltså 😛

Jag minskade inte alls på chili med förra graviditeten och Tilda är för övrig ett mycket friskt barn. Den här graviditeten äter jag sjukt mycket starkare än förra. Jag tror att…fortsätter jag så här så får jag säkert magsår… ! När halsbrännan sätter igång blir det nog inte så kul att äta chili…

image

Tags: No tags

Lämna en kommentar

CommentLuv badge