Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Gravid #2: Vecka 13 – chili i fostervatten?

Lästid: 1 min

19 aug 2015

Jag äter ju oftast stark mat och är bästa vän med Mega Death sauce som är 500 gånger starkare än Jalapeno. Nu har jag funderat om det kan vara skadligt för fostret att äta mycket chili? 

Jag kollade i olika thaiforum där många gravida har ställt samma fråga. Vissa gravida brukar inte ens äta stark mat men fick värsta sug för heta smaker och chili när de väntade barn. Enl. Thai så säger man “ät vad du vill när du är gravid för det kan du inte när du ammar“… men man ska såklart undvika t ex vissa fiskar pga kvicksilver eller inte äta blodig kött osv.

I alla fall, flera kommenterade att de åt chili som en tok och barnet blev hur frisk som helst. Vissa ville avråda för att fostret skulle vrida och vända på sig för att den har ont i huden, att det skulle svida när det är chili i fostervatten, alltså 😛

Jag minskade inte alls på chili med förra graviditeten och Tilda är för övrig ett mycket friskt barn. Den här graviditeten äter jag sjukt mycket starkare än förra. Jag tror att…fortsätter jag så här så får jag säkert magsår… ! När halsbrännan sätter igång blir det nog inte så kul att äta chili…

image

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge