Då hoppar vi nu till VECKA 10.

Jag hade tydligen inte skrivit nåt, i alla fall inget inlägg som jag hade sparat. Under tiden mellan v.4 och v.10 så var vi i Halmstad, Stockholm och Mora. Berättade för min mamma när vi var i Stockholm, när hon satt och matade Tilda och jag sade “Tilda har hittat en syskon”…sade det på thai och det lät mycket bättre på nåt sätt. Min mamma visade inte så mycket reaktioner, inte så att hon skuttade eller nåt. Mycket reserverad kvinna 😛

Anledningen att jag sade så var att i Thailand (och Brasilien!) när ett barn leker typ tittut och kolla upp och ner kolla mellan sina ben så brukar man säga att barnet letar syskon eller lekkompis 🙂 Läs gärna mitt inlägg “Thai vidskeplighet – leta syskon?

Jag mådde mest illa och var yr och toåg en eftermiddagstupplur varje dag typ, riktig trött var jag i början av graviditeten. Det var ändå ingenting jämfört med när jag var gravid med Tilda för då var det illa för jag var yr och kräktes ofta och kunde inte vara bland folk för jag hade typ torgskräck eller nått och vsvimmelkänslan kom direkt. Aptit hade jag ju och inte heller några problem nu heller.

 

Här släpper jag inlägget om MVC-besöket

Onsdag 5 aug 2015

Ja…då var det dags igen. Jag ringde i måndags och fick tid idag onsdag!

Först skulle jag få tid den 19:e men när jag sade att jag var i veckan 10 och 36 år så klämde de in mig direkt 🙂 Det var det här med KUB, fosterdiagnostik som mäter sannolikheten flr kromosomavvikelser t ex Downsyndrom. Är man över 35 år så är det gratis och det är för att det är en ökad riskgrupp. Det är valfritt och vill man göra KUB fast man är under 35år får man göra men det kostar 1500-1700kr

Väl på MVC träffade jag min nya barnmorska då min förra skulle snart gå i pension. Vi uppdaterade min journal och såklart fick jag fylla i det där alkoholtestet igen som vi hade så kul åt förra gången, Måns och jag. Man skulle svara på frågor om alkohol och hur man konsumerade alkohol innan man blev på smällen. Sagt och gjort så tog min bm 5 rör med blodprover, mätte blodtrycket, vägde mig och sist lämna kissprov. Det var för alla möjliga tester. Vikten låg på typ 55 kg. Startvikt var 53kg och jag har alltså gått upp 2 kg på 10 veckor. Måste var alla cola och läsk jag drack 😛

De har i alla fall bokat in mig på KUB den 20:e och 6 okt är det rutin ultraljud. Jag ska inte träffa min bm igen förrän gravid v.25. På KUB kommer det även vara UL och den här gången KANSKE vill vi veta könet också 😛 Med Tilda gjorde jag ingenting, jag var säker på att det skulle bli en flicka. Intuition ni vet 🙂

Jag är i alla fall inte orolig för KUB. Om det skulle visa sig en dålig sannolikhet så får man komma på kontroll igen och i värsta fall blir det fostervattenprov. Det skulle vara 0.5-1% risk för missfall…så 1 på 1000 har de sagt.

Kromosomfel eller inga fel…vad som helst kan hända när barnet väl tittat ut i världen.