Kikar in lite för hör nedan jag sitter i bilen på vägen hem till Göteborg.

Vi har firat jul en vecka Funäsdalen, sov i Mora en natt på vägen upp och åkte till Stockholm och var med mina föräldrar i några dagar. Barnen ville vara i stugan i Funäsdalen och även träffa mormor och morfar.

Det blev en del matlagning i stugan på julafton och juldagen då jag stod i men resten av veckan fick alla laga vad de ville men det blev att käka rester 3 dagar hahaha!

Så igår på Nyårsafton fick det bli att handla i sista minuten och inget trerätters middag. Mina föräldrar jobbade men vi räknade ändå med att pappa skulle äta med oss när han kom hem.

Det blev hasselbackspotatis som Måns föreslog. De sjudades i en timme och sedan friterades i 20 minuter. Serverade de med finhackad schalottenlök, Smetana och löjrom! Dill tog slut i butiken men vi hade gräslök hemma.

Saint Albray ost var krämig och god ihop med prosciutto-chips. Min far han blev nog lyrisk av osten och skinkchipsen.

Edamame bönorna lät jag tina upp och blandade i med lite med terikakisås som jag hittade i morsans skafferi. Tilda gillar att proppa ut bönorna själv.

Sist av allt…hummer brukar vara klassiskt och så tråkigt. Såg Amandes de Mer (dog cockles även kallas mandelmusslor) i fiskdisken. Köpte direkt. Rekommenderar att testa! Krävdes minimalt rengöring, ej sandiga som vongole kan bli. Dessa är större, platta och kan ätas som ostron dvs råa med citron och andra tillbehör.

Jag smakade på en rå och tillagade resten thai-style med citrongräs, kaffir-limeblad, vitlök, chili och bai horapha (thai sweet basil). Till och med pappa smakade och Måns åt med aptit 💯

Till allt detta med god sälta drack vi Nickolas Feuillette BdB Vintage 2014 Champagne till. Den var ungt och fräsch men kan vinna på att lagra 5-10 år. Så jag funderar på att köpa en till och spara/lagra eller kanske ge bort nån dag till någon.

Hoppas att du/ni har haft ett fint avslut på året och början. Ät gott, må gott och god fortsättning! 🎉💜