Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

 • Reklamsamarbete
 • Sponsrade inlägg
 • Ambassadörskap
 • Show up/meet up
 • Receptskapande
 • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
 • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Glassfestivalen & Trädgårdsmässan

Lästid: 2 min

Vi hade sett fram emot Glassfestivalen men den var inte alls som vi förväntade oss! Alla som var med oss var besvikna och trodde att det skulle vara mer och fler företag, svenska som utländska t ex Ben & Jerry osv.

Jag kan ärlig säga att jag har fått en fribiljett och det tackar jag för men har man Glassfestivalen som mål och betalar inträde och inte får smaka på nåt, lite sur blir man ju. Gillar man växter och allt för trädgård så kan man besöka Trädgårdsmässan med samma biljett för det är en stor mässa.

  
“Festivalen” var på en mindre yta och med få företag men visst var det nya svenska glassföretag vi har aldrig hört talas om. Ingen bjöd på provsmakning! En bjöd på 1 kula glass till alla barn under 12 år.

  Måns köpte 3 kulor get-glass med smaker av whisky, kola och mango för 55kr. 

Jag fick också gå på vegan-glassprovning då Måns syster hade en biljett över och Måns var inte så intresserad. Han vaktade hellre en sovande bebis och Berra. Tilda följde med oss in men hon var orolig och rastlös, ville tillbaka till pappa. Provningen var med Köld från Malmö och de berättade om deras historia. Vi satt längst bak och hörde inte så mycket. Vi fick provsmaka 5 skedar med glassar, that’s it! Ok alla smaker var goda men chokladglassen med portvin var spritig och barnförbjudet. Tilda ville ändå inte smaka på nåt.

Detta skulle ta 45 min men slutade efter 25 min och Tilda typ rusade ut för hon pallade inte mer, med all rätt. Hon var så målmedveten att hon skulle tillbaka till pappa och tänkte inte alls på att vara rädd i folkmassan. Jag sprang såklart efter henne. Lite mardröm för en förälder när barn bara knatar iväg om man inte är snabb med att reagera.

 Trädgårdsmässan Glassfestivalen körs ihop med Trädgårdmässan så gillar man det är det absolut värt ett besök för det var många intressanta växter, blommor och prylar.

   

   
Det var även olika delikatesser och hantverk till försäljning. Måns köpte Kiviks årets skörd äppelmust, sylt och äppelgelé. 


Jag köpte smarta köksredskaper som är en “minislicer” kniv som man kan skära skivor och med en spiral insats så kan man strimla lätt, och en “Spiral cutter” som man gör grönsaksskruvar med plus juicepress. Stod och tittade på killen som demonstrerade kniven typ 3 gånger haha. Take my money please!😂 Måste ha! Allt detta för 100kr annars 10 euro på nätet för kniven.

Vi var ändå därinne i 4 tim så det var inte förgäves! Prim sov i 5 tim från att vi gick hemifrån kl.13 och kom ut typ kl.17. Sedan åkte vi tåget till Stockholm C och försökte komma på var vi skulle gå till för J ville ha lite cocktails. Med 4 barnvagnar tågade vi iväg mot Scandic Grand Central och bänkade oss i deras lobby. Vi hade tur att vi fick plats men vissa gäster var inte glada och flydde faktiskt… dock efter att Tilda och Bertil lekte fritt och Tilda var högljudd. Vi kom hem kl.21 och lagom trötta. 


Det är redan en utmaning med ett barn i barnvagn. Vi var tre familjer och fyra barnvagnar kom med hehe

Print Friendly, PDF & Email

4 kommentarer om “Glassfestivalen & Trädgårdsmässan

 1. OMG vilken tur att du skrev att de inte bjuder på något, jag höll på att gå dit med mina två barn i tron att man fick äta massa glass överallt. Vilken besvikelse det hade varit. Tack för din ärlighet, så guld värd. ! <3

 2. Förra året var glassfestivalen ihop med lakritsfestivalen och det var samma då, man fick på sin höjd provsmaka en pytteklick på en träpinne. Då var jag ändå där som press…..

  1. Vi var en av utställarna på Glassfestivalen och vi bjöd alla som ville smaka på vår glass. Inte bara en smak utan av alla om man så ville. Blev man sugen och ville ha en större portion så fick man betala förstås, precis som på alla former av mat- eller delikatessmässor. När vi pratade med de andra utställarna så gav även dom smakprover. Dessvärre var det många fler besökare än någon av oss räknat med så att det blev långa köer. Vi jobbade dock på allt vad vi kunde och inskränkte inte på något sätt möjligheten att få smaka trots detta. Väldigt tråkigt att så många fått uppfattningen att inga smakprover gavs. Som liten glassproducent innebär deltagande i en sådan här form av mässa stora kostnader där bara avgiften för montern kan kosta mellan 10-35000 kr ex moms. Till det kommer reskostnader och personalkostnader bl a. Vi som utställare får inget av biljettintäkterna och att då även skänka bort alla våra produkter är en orimlig begäran. Tror heller inte att utställarna på trädgårdsmässan skänkte bort sina produkter eller var det fritt fram att plocka med sig några plantor om man ville?
   PS. Tre kulor glass med Gettergod Gelato kostade 50kr och inte 55kr.

   1. Hej Marie! Jag skrev allt utifrån vad de jag lyckades locka med mig ända från Mora tyckte.

    Förstår att det kostar mycket för småföretagarna på en sådan utställning. Generellt var alla vi besvikna över hur litet festivalen var med så få glassföretag. Sedan har jag inte skrivit att utställarna ska “skänka” glassar men vi förstod inte varför betala 100kr för att provsmaka 5 skedar med glass och lyssnade på företagets historia och om glassarna när man kan läsa på respektive företags hemsida.

    Och yes det var intressant och udda med glass på getmjölk från Gettegod Gelato, helt ok.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge