Vi hade sett fram emot Glassfestivalen men den var inte alls som vi förväntade oss! Alla som var med oss var besvikna och trodde att det skulle vara mer och fler företag, svenska som utländska t ex Ben & Jerry osv.

Jag kan ärlig säga att jag har fått en fribiljett och det tackar jag för men har man Glassfestivalen som mål och betalar inträde och inte får smaka på nåt, lite sur blir man ju. Gillar man växter och allt för trädgård så kan man besöka Trädgårdsmässan med samma biljett för det är en stor mässa.

  
”Festivalen” var på en mindre yta och med få företag men visst var det nya svenska glassföretag vi har aldrig hört talas om. Ingen bjöd på provsmakning! En bjöd på 1 kula glass till alla barn under 12 år.

  Måns köpte 3 kulor get-glass med smaker av whisky, kola och mango för 55kr. 

Jag fick också gå på vegan-glassprovning då Måns syster hade en biljett över och Måns var inte så intresserad. Han vaktade hellre en sovande bebis och Berra. Tilda följde med oss in men hon var orolig och rastlös, ville tillbaka till pappa. Provningen var med Köld från Malmö och de berättade om deras historia. Vi satt längst bak och hörde inte så mycket. Vi fick provsmaka 5 skedar med glassar, that’s it! Ok alla smaker var goda men chokladglassen med portvin var spritig och barnförbjudet. Tilda ville ändå inte smaka på nåt.

Detta skulle ta 45 min men slutade efter 25 min och Tilda typ rusade ut för hon pallade inte mer, med all rätt. Hon var så målmedveten att hon skulle tillbaka till pappa och tänkte inte alls på att vara rädd i folkmassan. Jag sprang såklart efter henne. Lite mardröm för en förälder när barn bara knatar iväg om man inte är snabb med att reagera.

 Trädgårdsmässan Glassfestivalen körs ihop med Trädgårdmässan så gillar man det är det absolut värt ett besök för det var många intressanta växter, blommor och prylar.

   

   
Det var även olika delikatesser och hantverk till försäljning. Måns köpte Kiviks årets skörd äppelmust, sylt och äppelgelé. 


Jag köpte smarta köksredskaper som är en ”minislicer” kniv som man kan skära skivor och med en spiral insats så kan man strimla lätt, och en ”Spiral cutter” som man gör grönsaksskruvar med plus juicepress. Stod och tittade på killen som demonstrerade kniven typ 3 gånger haha. Take my money please!😂 Måste ha! Allt detta för 100kr annars 10 euro på nätet för kniven.

Vi var ändå därinne i 4 tim så det var inte förgäves! Prim sov i 5 tim från att vi gick hemifrån kl.13 och kom ut typ kl.17. Sedan åkte vi tåget till Stockholm C och försökte komma på var vi skulle gå till för J ville ha lite cocktails. Med 4 barnvagnar tågade vi iväg mot Scandic Grand Central och bänkade oss i deras lobby. Vi hade tur att vi fick plats men vissa gäster var inte glada och flydde faktiskt… dock efter att Tilda och Bertil lekte fritt och Tilda var högljudd. Vi kom hem kl.21 och lagom trötta. 


Det är redan en utmaning med ett barn i barnvagn. Vi var tre familjer och fyra barnvagnar kom med hehe