Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Gästspel i köket

Lästid: 2 min

Jo jag glömde visst berätta nåt kul…i alla fall som jag tyckte var superkul! I lördags när vi handlade så stötte vi på Måns kusin och henne 16 åriga son. De föreslog att vi borde komma hem till de nån dag. Vi bor ju bara 20 min ifrån med buss men vi ses aldrig och inte varit henna hos varandra. Plöstligt så följde vi med de hem och vårt huvudrätt blev förrätt för 4 1/2! Så det blev vinkokta blåmusslor med vitlök, schalottenlök, persilja och grädde, enkelt och kanongott. Så det lagade jag och det var verkligen basic by the book. Brukar annars variera och har i ett och annat men det var hemma hos andra så det fick blir en basic. Det är alltid små jobbigt att laga mat hemma hos andra men det gick bra där då de hade bra utrustad med köksprylar. Hatar när man kommer hem till nån och det finns inte ens en bra kniv.
IMG_4506.JPG
Nu kommer jag till det roliga. Jag lärde en 16 åring pojk att steka ryggbiffar! Jag visste inte att denna unga mannen gillade inte att skita ner sig, kladda eller äta med händerna. Att äta musslorna var redan lite jobbigt när några hade inte öppnat sig helt. Hans manna tyckte det var as-kalas att jag körde med hennes son i köket hehe. Han verkar så världvan och redan berest så jag behandlade honom som vem som helst jag skulle lära att laga mat. Han fick jobba efter mina instruktioner.

Hur steker man kött då?
Han fick torka av köttet med hushållspapper. På med några droppar olja på varje bit, salta och peppar lagom mycket och så kommer det…rub it! Gnugga, gnugga å smeker in smakerna och oljan! Vänd och upprepa proceduren. När pojken skulle ta i köttet så pillade han lite på de och tog med pincett-greppet. Häh!? Vi hade 4 ryggbiffar i 3 mindre stekpannor som de hade. Jag fick placera om alla stekpannor så då ligger på rätt plattot efter storlek. Han hade placerat en liten stekpanna på en stor platta och tvärtom… Han är tydligen duktig i skolan men vad var logiken hör? När plattorna var heta, måste vara heta och INGA olja i pannorna! Körde köttet, lät de ligga stilla. På med några nypr smör, vänd en gång….känn på köttet! Måste känna på köttet om det är Rare, Medium rare eller well dead…jepp död, jag gillar inte well done kött. Han ville ha medium rare…wow, ok! Han var jättenöjd.

Han tyckte nog det var kul men jobbigt att han måste ta i mat och råvaror med händerna och gillade inte att kladda. Han tyckte att köttet blev jättebra men ändå saknade han lite uppfattning om han gjorde bra ifrån sig, vilket han gjorde. Bara han slutar mesa sig med pincett-greppet! Jag är inte hård… men i köket, you never know hehe..,

Jag uppmuntade honom med “tjejer gillar killar som kan laga mat”. Han tyckte inte att jag skulle ge honom (eller hans mamma) massa idéer… hehehe! Tyvärr inga bilder på köttet.

Tilda var med och åt lite av varje.
Hmm kom på nu att jag kanske ska göra matlagningskurser igen! 🙂
Å starta “Thaimorsans Matkasse”?

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge