Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

 • Reklamsamarbete
 • Sponsrade inlägg
 • Ambassadörskap
 • Show up/meet up
 • Receptskapande
 • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
 • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Gårdagens drama och missnöjda åsikter

Lästid: 2 min

Det har diskuterat en hel del i förra inlägget om att min tävling i samarbete med Smarteyes inte skulle ha gått rätt till. Några var missnöjda och det var verkligen tråkigt men jag tar till mig allas åsikter och kommentarer. 

Sedan har några även granskat mig i mitt privata Facebook och belyste mina vänrelationer och bekantskap till de två av finalisterna. Jag har inget att dölja och om det verkligen var uppgjort så skulle jag har gjort tävlingen mycket enklare för min egen del och inte så här invecklad.

Jag har brytt mig mycket, följt min tävling, svarat de flesta privata mail och meddelande. Jag har nog gjort mer och brytt mig mer än vad jag behövde tillskillnad från andra bloggare/tävlingsgivare. Några tänker säkert redan nu att jag får det hela till att jag själv framstår som en ängel och försöker få ryggenfri. Det spelar ju ingen roll hur jag säger. Alla har också fått friheten och luft att ventilera sig i min blogg. Alla åsikter är välkommen.

Det stämmer säkert att många som håller i tävlingar hoppas på att höja läsarstatistiken eller samlar följare. Och nej, jag är ingen stor bloggare. Min läsarstatistik är på samma nivå, mina Facebook och Instagramsföljare har tillkommit pga av annat och mest för mina matbilder, inte för tävlingen. Alla kan sluta följa mig efter tävlingensslut och det är vanligt att många gör det också. Mina trogna följare finns där i min dagliga statistik och jag hoppas att ni vill fortsätta i vått och torrt och vill diskutera annat som är lika viktig som tävlingar…

Det skulle inte heller spela någon roll vem jag hade valt och jag uppskattar att det blev en sådan storm över vilka finalisterna var, finalister. Vinnaren får ni bestämma.

Ni kan såklart inte veta i hur många moment i gallringen jag har gjort. Skulle det kännas skönare för er att veta om min 2-åring hade utsett tre från varje kategori? Eller att jag hade plocka bort alla bloggare, vänner, “vänner” på Fb och följare som jag följer tillbaka på Instagram där alla kan se och spåra? Jodå det hade jag tänkt. Men då blir det ju inte heller rättvist för dem, eller hur? 

Alla tävlande hittade till mig och deltog frivillig. Alla fick tävla av egen frivilja och välja hur de vill tävla. Tycker man att det är jobbigt så ska man inte tävla. Själv skiter jag i tävlingar där jag måste motivera mig eller samla likes. Jag tycker också att det är orättvis när proffsfotografer tävlar och vinner medan man själv var så himla nöjd med sin mobilbild och hoppades på vinst. Det är surt att inte vara utvald.

Tack för ordet. 

Kolla gärna in nästa inlägg mellan 12-13 för att tycka till VEM TYCKER DU SKA VINNA? 

Finalisterna får sitta på nålar fram tills måndag. Taskigt jag är… Trevlig helg!

#blogg100-25

Print Friendly, PDF & Email

En kommentar om “Gårdagens drama och missnöjda åsikter

 1. Britta Högström skriver:

  Jag deltagit i många motiveringstävlingar och andra där man måste använda sin kreativitet. Käthes modeblogg tävlade också ut smarteyes glasögon och hos henne skulle man skapa kollage med outfits som passade ihop med Elements Collection. Ingen reagerade på att något skulle gått orättvist till där. Har deltagit i andra prestationstävlingar där jag verkligen inte förstått varför den som vann vann men har inte misstänkt något annat än att smaken är som baken och väldigt olika. Anledningen till att just din tävling väckte misstankar är att oklarheter uppstod, regler ändrats och att mer än vanligt stod på spel samtidigt som chansen att vinna var stor osv

  Strax före det att tävlingen avslutades skrev du:
  “Nu har deltagarna PRESTERAT på olika sätt. Jag har läst och följt allas ”actions” 🙂 och snart har vi TRE finalister som ska tävla om stor vinsten!”
  Sen när finalisterna presenteras så skriver du inte varför de är valda, vilka PRESTAIONER som lett till deras finalplats. Då blir folk nyfikna och kollar in finalisternas PRESTAIONER. Folk vet inte varför de nått finalen, men vill veta. Sen är det bara mänskligt att folk reagerar när finalisten från ex. Facebook inte har delat och tipsat om tävlingen, ett moment som ställs i 90% av alla Facebook tävlingar. Det var inget man måste göra i din tävling men det är säkert en av många saker som skapade misstankar om vänskapskorruption.

  Trovärdigheten minskar också när man läser i ovanstående inlägg följande:
  “Jag har dessutom låtit andra personer utse vinnaren utan att veta vem som har skrivit vad.”
  Längre ner i samma stycke skriver du : “Jag har låtit svärmorn välja en vinnare.”
  I det här inlägget skriver du: “Vinnaren får ni bestämma.”

  Förstår du min poäng?

  De bästa tävlingsreglerna är de enkla och tydliga.

  Sen till det här med nya och gamla bloggföljare.
  Jag brukar inte delta i tävlingar där det uppenbart är så att företaget/bloggaren vänder sig till deras egen kundkrets. Ex tävlingar på Facebook där olika hårsalonger/butiker inte har någon webbshop och där det t.o.m ofta står att ev vinst ska hämtas i butiken. Det är tävlingar som vill göra livet lite gladare för trogna kunder/följare och där har jag inget att göra om jag inte passar in i profilen.

  De flesta tävlingar tycks dock ha ett annat syfte och det är reklam. Jag ger gärna både företag och bloggare reklam i utbyte mot att jag får chans att vinna något fint. Och självklart ska då alla som deltar ha samma chans men som någon påpekat så bör anhöriga/vänner/anställda inte delta i tävlingen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge