Okategoriserade

Fyra i sängen

Här sover vi fyra i sängen. Jag ligger mellan barnen. Jag ligger oftast på sidan då jag liggammar Prim på natten när hon vill äta. Tilda hamnar oftast på tvärren för hon “dansar” i sömnen och rullar runt överallt. Igår trallade hon faktisk av vår säng, med huvudföre. Tur att bbhugme-kudden var i vägen och det gick bra men hon blev väl chockad av händelsen. 

Hur ska vi få våra barn att sova i sin egen säng? Prim har sin crib som hon aldrig vill ligga längre än 10-20 min. Under natten när jag går upp för att gå på toaletten så märker hon oftast att jag är bort och börjar skrika direkt. Bebisar känner väl doften av sin mamma. Helt otroligt. 

Det är inte fel att samsova. Det är mysigt MEN en god skönhetssömn vore nice. Samsover ni? Har ni tips på hur vi ska få våra småtroll att sova själv i sin egen säng?

One thought on “Fyra i sängen

  1. Hej, har endast samsovit med barnen när de varit sjuka eller liknande, har från början vant dem vid sina egna sängar, lagt dem i sängen och nattat dem där. När de var små så somnade de oftast i min famn sen la jag dem i sin säng och sen sov de vidare där hela natten, i eget rum från tre-månaders ålder.
    Med babyn kan du ju försöka börja med att hon sover i sin säng och vaknar hon får du försöka få henne att somna om i sängen. Lägg tillbaka henne i sängen när hon ätit på natten, jobbigt först men efter ett tag vänjer hon sig.
    Samma sak med Thilda efter tandborstning blir det nattning i egen säng, vaknar hon på natten följ med henne tillbaka och lägg henne i den egna sängen igen, om du så ska göra om det tio gånger. Efter en vecka fattar hon vinken. Var tydlig och envis och ha samma rutin varje kväll.
    Lycka till.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge