Igår bjöd Meltwater in till ett frukostevent kl.8 med en rejäl frukostbuffé med bagels, smoothies och massor med gott i gott gott.

Sedan tog Garmins svenska marknadschefen över och pratade om deras sätt att jobba med social medier och hur de har lyckats få content att flyga. Johanna och jag var såklart där!

Det var väldigt intressant när vi kom in på influencer marketing och höra hur ett företag ser och tänker på hur de jobbar med influencer. Och oj jojj wow när Garmin pratade om Influencer of Sweden, den självutnämnda branschorganisationen som ska funka som fackföreningen, representera influencer och skapa olika standard i branschen (som varken jag och Johanna är med i eller står bakom). Det var verkligen ”wow” och att veta att det är inte bara pr-byråer men även företagare som tycker att INOS har fel i många frågor och läge.

Alltså, INOS… de skapar ”vi och de-känsla” bland oss influencer och det de säger är inte lag som många medlemmar vill gärna fasthålla vid eller argumentera med mot andra influencer och företag. Tycker man inte som INOS så är man utkickad från deras fb-grupp OCH pga att man valde att inte köpa sig en titel som att bli ”pro”, man är bara ”hobby” om man inte betalar 600kr och får inte tillgång till deras fb-grupp som enl Facebook själv är gratis. Så 600kr är inte värt att bidra med till deras fikapengar! Men jag vet inte, måste man joina ”kåren”?

Jag tycker även att det är en klubb för ett gäng vänner för att kunna höjer upp varandra till experter, och sedan delade ut priser och utmärkelser till varandra. Jag såg vad jag såg och det var tillräckligt pinsamt från det Stora influencer-priset. Jajja.

Måns fick lämna Tilda. Sedan kom han in till stan med Prim och överlämnade henne till mig innan han gick till jobbet. Johanna och jag satte oss på Waynes coffee, det sämsta caféet men de har wi-fi så en kopp te fick duga. Prim blev rastlös så jag bestämde att inte gå vidare och luncha med fotografen Jessica (@Ohhoneyphotography) och Johanna.

Jag passade på att shoppa och handla lite mat istället medan Prim somnade i barnvagnen. Och när jag såg mailet från P4 att inslaget som jag är med i radioprogramme var uppe på webben skyndade jag mig hem för att kunna lyssna och blogga lite. Kort därefter anlände Måns mamma som åkte från Halmstad hit för att vara vår barnen för vi skulle på bio som Danske Bank bjöd in sina kunder till filmen Tårtgeneralen.

Tårtgeneralen

Tårtgeneralen – jag säger bara…se den! Jag var först lite anti och det tog tid innan jag bestämde som i sista minuten att jag ville se den. Så det blev en minidejt med min man.

Det är en film av duon Filip & Fredrik och handlade om vad som hände i staden Köping på 80-talet. En glädjefylld drama/dokumentär om hur en misslyckad man kunde åstadkomma något stort som att sätta Köping i Guiness World Records, genom att baka en 500m lång smörgåstårta! Jag har inte läst boken men filmen var underhållande och några gånger blev jag nästan tårögd. Se den!

Nu är det en ny dag och alla snarkar gott, förutom jag. Det är bara några timmar tills jag ska så gå upp igen och göra mig klar. Jag ska på ännu en till frukostseminarium och den här gången är på Världskulturmuseet med Be Better Online! Spännande!

Happy Fri-yeay!