Thaimorsan

Familjeliv & Matglädje

thaimorsan logo

Vill du komma i kontakt?

Har du frågor om recept, samarbete eller annat?

hej@thaimorsan.se

 

Facebook

Frukost med Meltwater & Tårtgeneralen med Danske Bank

Igår bjöd Meltwater in till ett frukostevent kl.8 med en rejäl frukostbuffé med bagels, smoothies och massor med gott i gott gott.

Sedan tog Garmins svenska marknadschefen över och pratade om deras sätt att jobba med social medier och hur de har lyckats få content att flyga. Johanna och jag var såklart där!

Det var väldigt intressant när vi kom in på influencer marketing och höra hur ett företag ser och tänker på hur de jobbar med influencer. Och oj jojj wow när Garmin pratade om Influencer of Sweden, den självutnämnda branschorganisationen som ska funka som fackföreningen, representera influencer och skapa olika standard i branschen (som varken jag och Johanna är med i eller står bakom). Det var verkligen “wow” och att veta att det är inte bara pr-byråer men även företagare som tycker att INOS har fel i många frågor och läge.

Alltså, INOS… de skapar “vi och de-känsla” bland oss influencer och det de säger är inte lag som många medlemmar vill gärna fasthålla vid eller argumentera med mot andra influencer och företag. Tycker man inte som INOS så är man utkickad från deras fb-grupp OCH pga att man valde att inte köpa sig en titel som att bli “pro”, man är bara “hobby” om man inte betalar 600kr och får inte tillgång till deras fb-grupp som enl Facebook själv är gratis. Så 600kr är inte värt att bidra med till deras fikapengar! Men jag vet inte, måste man joina “kåren”?

Jag tycker även att det är en klubb för ett gäng vänner för att kunna höjer upp varandra till experter, och sedan delade ut priser och utmärkelser till varandra. Jag såg vad jag såg och det var tillräckligt pinsamt från det Stora influencer-priset. Jajja.

Måns fick lämna Tilda. Sedan kom han in till stan med Prim och överlämnade henne till mig innan han gick till jobbet. Johanna och jag satte oss på Waynes coffee, det sämsta caféet men de har wi-fi så en kopp te fick duga. Prim blev rastlös så jag bestämde att inte gå vidare och luncha med fotografen Jessica (@Ohhoneyphotography) och Johanna.

Jag passade på att shoppa och handla lite mat istället medan Prim somnade i barnvagnen. Och när jag såg mailet från P4 att inslaget som jag är med i radioprogramme var uppe på webben skyndade jag mig hem för att kunna lyssna och blogga lite. Kort därefter anlände Måns mamma som åkte från Halmstad hit för att vara vår barnen för vi skulle på bio som Danske Bank bjöd in sina kunder till filmen Tårtgeneralen.

Tårtgeneralen

Tårtgeneralen – jag säger bara…se den! Jag var först lite anti och det tog tid innan jag bestämde som i sista minuten att jag ville se den. Så det blev en minidejt med min man.

Det är en film av duon Filip & Fredrik och handlade om vad som hände i staden Köping på 80-talet. En glädjefylld drama/dokumentär om hur en misslyckad man kunde åstadkomma något stort som att sätta Köping i Guiness World Records, genom att baka en 500m lång smörgåstårta! Jag har inte läst boken men filmen var underhållande och några gånger blev jag nästan tårögd. Se den!

Nu är det en ny dag och alla snarkar gott, förutom jag. Det är bara några timmar tills jag ska så gå upp igen och göra mig klar. Jag ska på ännu en till frukostseminarium och den här gången är på Världskulturmuseet med Be Better Online! Spännande!

Happy Fri-yeay!

9 kommentarer om “Frukost med Meltwater & Tårtgeneralen med Danske Bank

 1. Jag är med i InoS och tycker att det är bra att man tillsammans verkar för att vi bloggare ska få högre status. Det är ju inte bara Facebookgruppen som ingår i de 600 kronorna. Jag tycker att det är otroligt underligt att du har blivit utkickad för att du inte tyckt som dom/oss. Jag har varit kritisk och haft åsikter som inte stämt med många men jag är kvar. Jag vill gärna veta mer vad som har hänt för det låter inte alls bra…
  Fnulan recently posted…Snart smäller detMy Profile

  1. Jag vet att du är med i INOS ?. Jag vet fortfarande inte om jag vill betala mig för en plats, för att få mig en högre status. INOS rensade ju ut alla ”hobby” från fb. JAG tyckte det var lustigt att man fick en ”stämpel” som hobbybloggare för att inte vill uppgradera sig till pro-medlemskap när man driver sina kanaler som egenföretagare. Lite märkligt men jag är inte bra på att titulera/kategorisera mig.

   Kan tyvärr inte säga mer om vad andra stora företagare tycker men vi som går på olika företagsevent hör ett och annat men Garmin var bara WOW att lyssna på.

   Vet du mer om INOS redovisning, bokslut och vad de gör för 600kr i sin ekonomisk förening och vad du får eller stödjer så berätta gärna. Då kanske jag vill gå med. När man inte vet vad man betalar för och får så är det svårt att engagera sig.

   Vi i Göteborg driver ju en kostnadsfri influencer workshop och delar med oss, alla som är beredda att satsa på sig själva och värdesätter vår tid är välkomna. Och här ser vi verkligen att vi jobbar tillsammans som en enad grupp och inte som konkurrenter, vi delar kontakter och massor med tips, vi diskuterar och ge råd när någon ber om det. Vi skapar event för varandra och håller utkik när det händer något kul som är värt att delta. Och vi vet att våra deltagare/gruppmedlemmar uppskattar våra träffar plus vi kör workdejter.

   Liten grupp men värdefullt och vi har INOS-medlemmar som är med.

 2. Jättetråkigt att höra att du inte gillar InoS. Dock har vi absolut aldrig kastat ut någon för att de inte tyckte som oss. Vi stängde gruppen för enbart PRO-medlemmar i början av förra året så det kan vara så att det var då du fick det intrycket. Sedan jobbar vi med otroligt mycket mer än FB-gruppen (även om den är viktig för vårt community, läs gärna mer om vad vi gör här: https://influencersofsweden.se/om-influencers-of-sweden/

  En “vi och dem”-känsla står vi inte alls för. Vi försöker tvärtom ena branschen och skapa bra förutsättningar för alla. 🙂

  1. Tack för din kommentar och vad bra att du hittade hit. Aldrig sagt att jag inte gillar INOS som är numera en intresseorganisation och inte längre branschorganisation som ni kallade er. Precis som i inlägget och mitt tycke så stöder jag inte INOS och ni kan inte representera mig plus att jag använder inte ert namn i olika sammanhang för att gynna mig själv, särskilt när företag som t ex Garmin tyckte som de tyckte. Intressant var det att höra.

   ”Vi och de-känsla” är baserad på min upplevelse. Jag förstår poängen att ni vill ena branschen men många gånger är det mer av att alla vill slå varandra på fingrarna istället än att stödja och framför allt dela med sig av kunskaper. För vi är ändå influencer som konkurrerar mer eller mindre . Har du inte känt det?

   1. Sorry för sent svar, jag fick ingen notis om att du svarat på min kommentar.

    Vill du dela med dig av vad Garmin tyckte? Det är svårt att bemöta kritik som jag inte vet vad den bestod i. Vi kommer också kontakta dem och se vad som gjort att de fått en negativ bild av oss.

    Jag är ledsen att du upplevt att vi “slår varandra på fingrarna”, det är inte alls min upplevelse utan vi stöttar absolut varandra maximalt. Dock eftersträvar vi så klart en hög professionell nivå för det som är aktiva i branschen och då behöver man ibland hjälpa aktörer att göra rätt.

    Och för att svara på din fråga; nej jag har faktiskt aldrig känt av konkurrens inom InoS, bara en känsla av “kollegor”. Tråkigt att höra att det inte är din upplevelse.
    Linda Hörnfeldt recently posted…Hallå vecka tolv!My Profile

    1. Hej, det var intressant hur företagare tänkte och tyckte om INOS. Tyvärr så får ni fråga Garmin om ni vill leta rätt på alla de som har kritik mot INOS. Det var inte så att INOS var ett huvudämne vi diskuterade utan det handlade om hur att få content att flyga och med influencer som medel… Jag kan inte heller avslöja mer eller lösa era interna eller externa problem. För min egen del håller jag fast vid att jag just nu inte ser någon anledning att vara med i INOS och som PRO-medlem. Ni har även missnöjda pro-medlemmar så ni har massor att göra än att lägga tid att diskutera med mig om INOS 🙂

 3. Tycker också att Waynes är sämsta caféet… hur kan man ta betalt för vatten? Och kaffet är nästan 10 spänn dyrare än på alla andra ställen :'(
  Martina recently posted…Ketoladies 2018My Profile

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge