Fröknäcke med polenta och oregano

Lästid: 1 min

Sugen på lite fröknäcke?

Jag bakade en plåt av dessa urgoda knäckisar igår å den här gången var det med polenta. Jag har tidigare gjort fröknäcke med majmjöl och utan mjöl men med fiberhusk så att frösmeten skall hålla ihop. De andra gångerna som jag bakade med majsmjöl var smeten fastare och jag fick kavla å trycka ut smeten för att få den riktig tunn. Den här gången var det lättare men måste blöt händerna då o då när man platta ut på plåten.

image

 

Recept, 1 plåt

1 dl linfrö, hel

1 dl solrosfrö

1 dl pumpakärnor

1 dl sesamfrö

2 dl polenta / majsmjöl

1/2 dl rapsolja

2 1/2 dl kokhet vatten

torkade kryddor t ex oregano, timjan, hel fänkålfrö, vallmofrö…

Flingsalt

 

1. sätt ugnen på varmluft 175 grader

2. Blanda alla torra ingredienserna, utom torkade kryddor å flingsalt

3. Tillsätt olja, sedan kokhet vatten, blanda å låt svälla lite

4. Platta till smeten så tunn det går, fastnar smeten på händer…blöt då händerna emellanåt

5. Strö på flingsalt och kryddor som du vill.

6. Kör i mitten av ugnen 45 min, låt sedan svalna

Njut sedan som de är eller med pålägg mm.

 

Tags: No tags

One Response

Lämna en kommentar

CommentLuv badge