Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Fröknäcke med polenta och oregano

Lästid: 1 min

Sugen på lite fröknäcke?

Jag bakade en plåt av dessa urgoda knäckisar igår å den här gången var det med polenta. Jag har tidigare gjort fröknäcke med majmjöl och utan mjöl men med fiberhusk så att frösmeten skall hålla ihop. De andra gångerna som jag bakade med majsmjöl var smeten fastare och jag fick kavla å trycka ut smeten för att få den riktig tunn. Den här gången var det lättare men måste blöt händerna då o då när man platta ut på plåten.

image

 

Recept, 1 plåt

1 dl linfrö, hel

1 dl solrosfrö

1 dl pumpakärnor

1 dl sesamfrö

2 dl polenta / majsmjöl

1/2 dl rapsolja

2 1/2 dl kokhet vatten

torkade kryddor t ex oregano, timjan, hel fänkålfrö, vallmofrö…

Flingsalt

 

1. sätt ugnen på varmluft 175 grader

2. Blanda alla torra ingredienserna, utom torkade kryddor å flingsalt

3. Tillsätt olja, sedan kokhet vatten, blanda å låt svälla lite

4. Platta till smeten så tunn det går, fastnar smeten på händer…blöt då händerna emellanåt

5. Strö på flingsalt och kryddor som du vill.

6. Kör i mitten av ugnen 45 min, låt sedan svalna

Njut sedan som de är eller med pålägg mm.

 

Print Friendly, PDF & Email

En kommentar om “Fröknäcke med polenta och oregano

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge