Friterade bullar / Kaew ta-bo (แก้วตาโบ๋)

Lästid: 2 min

Drömde inatt att jag glufsade i mig dessa bullar! När jag vaknade så ville jag genast sätta deg. De blev mycket bra, precis som köpes om inte bättre hehe!

IMG_8556.JPG
Recept – friterade söta vetebullar, ca 24 st

  • 8 dl vetemjöl special + extra
  • 3 dl strösocker (Kan minskas)
  • 1/2 tsk torrjäst
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 3 dl vatten
  • 1/2 msk olja
  • Olja till fritering
  1. Bland jäst med lite vatten så att jästen löser upp
  2. Sikta alla torra ingredienser
  3. Blanda ihop allting till en lös deg men skall gå att forma.
  4. Låt vila i 3 timmar

IMG_8554.JPG

  1. Knåda och dela degen till ca 24 bollar. Kavla eller platta till dem.
  2. Värm oljan, medelhög värme. Fritera båda sidorna. De blir klara ganska fort.

Dessa skall helst ätas nyfriterad. Njut!

IMG_8551.JPG IMG_8552.JPG

Tags: No tags

Lämna en kommentar

CommentLuv badge