Frisk som en nötkärna!

Lästid: 1 min

Alltså… jag gillar Backa Läkarhus men den sjuksköterskan var måttlig glad när som ropade upp “Tilda” och så att det var barn som kom… Vi pratade och hon undersökte Tilda, lyssnade på hjärtat och lungor, kollade örongen och när hon skulle kolla munnen och drog fram “glasspinnen” så bet Tilda i den jättehård haha. Det gillade inte Tilda och gjorde protest när jag fick hålla i henne hårt. Allting var som det skulle. Hon har hosta nu och sjuksköterskan frågade om hon äter nån medicin. Jag sa att hon har medicin från Thailand som smakar sött… hon kommenterade ingenting om det, sa inte heller vad vi skulle använda i stället. Sjuksköterskan verkade inte gilla att ha barn som patient.

Det är väl bara så… Går de på förskolan så blir det så här med jämna mellanrum. Magsjukan har inte börjat på Tildas förskola ännu och vi slapp det förra året då vi var i Thailand hela vintern. Det är i alla fall viktigt att sprita händer på de små enl. sjuksköterskan MEN det gör de ju inte på Tildas förskola. Jag har kommenterat detta, att vi gör det hemma och Tilda vet hur man gör. Då fick jag till svar att de använde bara tvål och det var det bästa!!! Öhm…? Vi har Dax alko-skum och när Tilda får lite skum i händerna så “tvålar” hon in händerna själv!

Tilda är i alla fall frisk som en nötkärna….det går dock inte att undvika förkylningsbakterierna på förskolan. Hon får stanna hemma idag.

 

Tags: No tags

Lämna en kommentar

CommentLuv badge