Ikväll blir det fried rice och det kan man variera mycket som man vill, med eller utan kött, kyckling, skaldjur, korv etc.

Huvudsaken med Stekt ris är att riset bör vara en dag gammal då är det lite hårdare. Jag kokade riset idag och lät det vara ”al dente” och tog av plattan. Riset fick ånga av utan lock på spisen.

Jag blev hungrig och kunde inte hålla mig. Måns skulle handla vad som saknas till fried rice jag har tänkt göra ikväll…

(null)

Den här chilisåsen hittade jag på ÖoB. Har köpt en flaska varje gång jag handlar där. Önskar att de kommer till större flaskor för jag missbrukar den. En liten flaska kostar ca 12 kr. Lagom starkt för mig, mycket starkt för er skulle  jag tro. Så tar några droppar och bland i riset efter att du har stekt färdig så att du inte förstör din mat.

Fried rice med ägg och chilisås

Ingredienser
Kokt ris, en tallrik
2 ägg, lätt uppvispad
Gräslök, hackad alt salladslök
1-3 msk chilisås, efter tycke*
Fisksås och/eller ljus sojasås
Rostad vitlöksolja eller annat t ex rapsolja

(*chilisås t ex Sriracha chilisås eller annat som inte är sötsursås)

Hetta upp oljan i stekpannan. I med ägg och rör runt lite, i med det kokta riset och smaksätt direkt med chilisås och fisksås. Woka/blanda runt så att ris, ägg och smakerna blandat. Garnera med hackade gräslök.
Tips! Senare ikväll kommer recept med Khao phad sapoarot –  stektris med ananas. En modern maträtt som jag älskade som barn.