“Fried” chicken

Lästid: 1 min

Rice & chicken igen! Det är så gott och enkelt. Den här gången fick kycklingen sköta sig själv i ugnen och riset som vanligt på plattan. 

 Körde på känn som vanligt och “man tar vad man har” principen. 

Kycklingklubbor som jag har delat upp till lår och drumsticks har fått en snabb marinering i “Maggi” ljus soja, ostronsås, vitpeppar, timjan, vitlökssalt, majzena, polentamjöl (medelgrov majsmjöl) och rapsolja. 

Därefter panerades de i Panko-brödsmulor. Körde i mitten av ugnen i 200 grader i 30 min plus ytterligare 10 min med varmluft för extra krisp! 

Riset är Basmati, kokat i vatten med rapsolja, salt och gurkmajapulver. 

Serveras med Sriracha chilisås och Créme  Fraîche med smak av soltorkade tomater och fetaost. 

Mycket nöjd med resultatet, riktigt krispigt! 😊
  

Tags: No tags

Leave a Comment

CommentLuv badge