Tilda har inte alls varit pigg på att vara på benen eller leka för att hennes förstoppning har stökat till det igen! Hon bajsade två gången i söndags kväll och igår mådde hon så dålig av förstoppningen. Vi kan nästan konstatera att det var pga förstoppningen då hon blev illamående och ville kräka och kräktes faktisk ut de hon hade i magen hela tiden. Hon fick inte behålla nåt av vatten eller kex som hon åt. Hon fick kex för att motverka illamåendet. Ingen aptit hade hon men när Emma kom med Lucas så var hon upp och sprang! 
Vi bevakade henne och ringde sjukvården för rådgivning. Blir hon inte bättre imorn så skulle vi ta henne till barnakuten fick vi som sista åtgärd. Vi försökte med Microlax och ingenting hände. Förstoppningen satt då högre upp i tarmen så Klyx var det enda lavemang som skulle hjälpa här hemma. 

Tilda ville INTE bajsa, INTE till doktor, INTE Klyx…men jag fick hjälpa henne med krämen som skulle hjälpa att bedöva ändöppningen. Så efter 24 timmar av illamående, kräkningar men inget magont så lyckades jag få Tilda att gå med på Klyx. 

Mammas hjärta blödde när hon grät och ropade att det gjorde ont i magen. Ungefär 10 min senare så sa hon att hon villr bajsa! Hon fick ha blöja för det var inte läge att försöka på henne att sitta i pottan. Sedan ville hon att vi skulle gå ut från sovrummet. Vi tittade till henne då och då och hon hade lagt sig på golvet! Bara lagt sig. Blöjan var så full och stor klump fick hon. Det måste vara 1 kg bajs hon fick ut. En stor handfull liksom! Stackars Tilda verkligen. 

Jag ville inte tvinga henne till nåt och nu har vi gjort “den långa resan” och vi pratade efteråt om hennes bajs, magen och Klyx. Vill hon slippa Klyx så ska hon bajsa och inte hålla in. Och så blev hon sig själv igen och det första hon ville göra var att BADA i poolen! Den uppblåsbara poolen. Skönt. Nu kan vi köra igång Midsommarfirandet!