Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Första veckan i förskolan och feber

Lästid: 2 min

Fredag redan?

Det känns som evigheter men det var 6 dagar sedan jag bloggade. Ibland är det lite svårt att när jag har samlat på mig massor med bloggmaterial och bloggprojekt men inte får tid att få ner de i text i bloggen. Så allting hamnar på Instagram först. Kika gärna där i InstaStories och i mitt flöde 🙂

Första veckan i förskolan

Yes båda barnen började i förskolan i måndags. Penny går på samma avdelning som Tilda och är förmodligen yngst. Förskolan bedömde att det var bäst så då Penny verkade trivas med de äldre barnen än de på småbarnsavdelningen.

Inskolningen behövdes inte heller. Tilda hade sett framemot att gå tillbaka till förskolan så den här terminsstarten var hon inte alls blyg. Hon ville nog visa Penmy att det är kul att vara på förskolan. Men i måndags så satt jag ändå med i en timme med Penny i mitt knä. Hon grät och ville till sin barnvagn, hennes trygghetszon. Det fick hon inte för hon skulle nog inte lämna vagnen. När hon var lite gladare så blev hon såklart nyfiken på andra barnen och vad de gjorde. Och när jag skulle gå så blev hon såklart superledsen. Jag är inte blödig av mig och ville under lätta det hela och bara sa hejdå och gick. Dock var jag kvar en stund till och hängde upp barnens saker osv.

Dag 2 var det bara in och ut. Penny var gladare hela vägen ända in till hallen på förskolan trots att hon sa “nej dagis”. Sedan lekte hon lite titt-ut med en av fröknarna tills jag lyften in henne, satte henne i knän på den glada fröken och vinkade hejdå. Då grät hon hysterisk i nån minut. Det gick över fort och vid hämtningar de två dagarna var hon så pratglad, visade upp stolt sina teckningar som så ut som krumelurer och tornado typ, precis hon bör klara av i hennes ålder.

Penny med 39 grader feber

Och så två dagar i förskolan så ligger Penny nu i högfeber. Tredje dag nu. Tilda mår bra och jag har fått ta me Penny i barnvagnen för att lämna av Tilda.

Första dagen gick febern upp och ner men igår så var hon konstant varmt med 39 grafer i kroppen när jag mätte temperaturen i hennes armhåla. Feber brukar ju försvinna av sig själv men jag har försökt ge henne flytande Alvedon igår och hon vägrade. Det sista skulle nog bli stolpiller. Hon dricker och äter knappt men när jag såg att hon var lite piggare så får hon trycka i sig Piggelin, saft, smoothie eller gröt-klämmisar.

Jag har legat vaken till och från, med Tilda och en supervarmt Penny fastklibbat vid mig. Måns sover själv i Tildas rum så vi skulle ha mer plats i vår 180cm säng. Faktum är att det är ingen skillnad för jag får ändå 20-30 cm och barnen rullar runt kors och tvärs.

Jag somnade runt 00:30, vaknade lite efter kl.1 och så klarvaken nu då Penny gnyr och svettar. Tredje natten nu. Zombiemorsa baddar Penny med fuktig och kall handduk…

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge