Hej på dig! Kul att du är här och läser bloggen. Jag kan se att jag har samma statistik och jag är säker på att det är mina recept som många är här inne för vilket glädjer mig enormt. Det har trillat in en hel del önskemål via mail och på instagram, allt från enklare thairätter, frågor om olika ingredienser till att göra en egen Sricharasås! Det är mycket på tapeten och det är massor jag vill göra med bloggen men hinner inte.

Ett år med Covid-19
Jag har med flit undvikit att nämna något om detta i bloggen eftersom vi alla hör och ser på nyheterna dagligen om Covid-19. Vi alla måste lära oss leva med detta för viruset kommer inte att försvinna inom närmaste framtid. Även det är inte trångs om munskydd så bör vi nog skydda oss själva.

Nytt jobb inom förskola under Covid-19
Jag berättade aldrig vad jag nu sysslar med förutom att vara egenföretagre. Strax innan Covid-19 hittade till Sverige letade jag okal för att kunna hålla matlagningskurser och annat kul. Nu ligger projektet det på is. under våren fick jag en tjänst som vikarie med titel förskolassistens. Jag har tidigare jobbat som modersmålslärare så jag gick på gamla meriter kan man säga. Det saknas mycket personal så en vikarie är guldvärd kan jag säga, särskilt en bra en. Det är en utmaning vissa dagar med barnen och det blir oftast jobba på olika förskolor udner en vecka. Så hur funkar med här med att hålla avstånd? Noll! Barn som nyser direkt på en. Barn som behöver tröst, kramar och man har alltid handsprit på sig och är alert med att torka deras snor.

Hur trivs jag med att vara en fröken? Jag säger bara att det känns bra när kollegor tycker att jag gör ett bra jobb och vill boka mig igen. Det är väl bra betyg.

Det är inte det ultimata at jobba som vikarie och fränger runt på olika förskolor och träffa nya kollegor och barn. Så det är med att hålla avstånd applicerar inte på oss som jobbar inom skolan. Vi är typ odödliga. Ish.