Idag är det terminavslutning på förskolan men det är inte förrän kl.15:30. Tilda är tillbaka efter två veckors pause pga vattkoppor. Måns lämnade Tilda och jag var noga med att han måste säga till personalen att Tilda är blöjfri och till Tilda att hon ska säga till en vuxen att hjälpa henne om hon vill ha hjälp i toaletten. 

När Måns kom hem frågade jag om det gick bra att lämna Tilda, svaret var nej. På tisdagar är det en ny pedagog som brukar vara där men Tilda är inte van vid henne och det är inte så konstigt när Tilda inte har varit där så mycket. Klart Tilda blev tjurig och ledsen.

Måns skulle söka upp en pedagog som han och Tilda kände igen. Men vad gör man när en ny pedagog som gärna vill ta emot ett barn. Måns tänkte att han kunde ju inte bara säga ”nej, vi väntar på en annan pedagog som Tilda känner sig trygg med”.

Vi förstår att det är oftast personalbrist och alla pedagoger är kapabla att göra sitt jobb och det vill vi gärna lita på. Vi är faktiskt inte alls krävande. Det skulle underlätta situationen mer och känns bättre om den nya pedagogen (vemdet nu blirnästa gång) förstår själv att barnet är inte trygg med henne/honom och inte gör så att vi föräldrar inte kan säga nej i den situationen. Nu vet jag inte om ni blir klokare på vad jag försöker säga…