Okategoriserade

Förskola – måste man lämna över barnet till en pedagog barnet inte känner?

Idag är det terminavslutning på förskolan men det är inte förrän kl.15:30. Tilda är tillbaka efter två veckors pause pga vattkoppor. Måns lämnade Tilda och jag var noga med att han måste säga till personalen att Tilda är blöjfri och till Tilda att hon ska säga till en vuxen att hjälpa henne om hon vill ha hjälp i toaletten. 

När Måns kom hem frågade jag om det gick bra att lämna Tilda, svaret var nej. På tisdagar är det en ny pedagog som brukar vara där men Tilda är inte van vid henne och det är inte så konstigt när Tilda inte har varit där så mycket. Klart Tilda blev tjurig och ledsen.

Måns skulle söka upp en pedagog som han och Tilda kände igen. Men vad gör man när en ny pedagog som gärna vill ta emot ett barn. Måns tänkte att han kunde ju inte bara säga “nej, vi väntar på en annan pedagog som Tilda känner sig trygg med”.

Vi förstår att det är oftast personalbrist och alla pedagoger är kapabla att göra sitt jobb och det vill vi gärna lita på. Vi är faktiskt inte alls krävande. Det skulle underlätta situationen mer och känns bättre om den nya pedagogen (vemdet nu blirnästa gång) förstår själv att barnet är inte trygg med henne/honom och inte gör så att vi föräldrar inte kan säga nej i den situationen. Nu vet jag inte om ni blir klokare på vad jag försöker säga…

2 thoughts on “Förskola – måste man lämna över barnet till en pedagog barnet inte känner?

  1. Jag har alltid väntat på en pedagog som min son känner igen, jag är också själv vikarie o tar aldrig emot barn som är lite känsligare mot nya. Det är inte alls rätt mot varken vikarier eller barnen.

    1. Jag brukar vänta men när Måns lämnar så känner han sig oftast att han inte vill/kan säga nej och han litar väl på pedagogerna. Men just det att någon vill ta emot trots att hon inte känner barnet, det gör inte situationen bättre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge