Tänkte att det är dags att köra Tildas förlossningshistoria! 

Imorgon går vi in i vecka 40 (39+0) och enl. min beräkning så skulle lillasyster/lillebror komma på skottdagen 29 feb men vi blev flyttad till 6 mars, dagen innan Tilda fyller 3 år 😉

Jag hade skrivit ner allting redan veckan efter Tilda kom men jag bloggade inte då men ville spara som minnet…och så har den försvunnit någonstans på vägen mellan dator, iPad, iPhone och alla lagringsutrymmen. Så nu kör vi från början. 

    
Onsdag 6 mars 2013
Jag och min väninna A skulle gå en sväng på backaplan och allting var som vanligt men A var tydlig med att hon skulle ha Måns mobilnummer ifall något skulle hända. Vi träffades runt lunchtid. 

Jag fick ett infall att jag måste köpa gipsband eller vad det nu hette på apoteket. Det var typ ”nu eller aldrig” för jag var i vecka 39. Jag ville gipsa och föreviga min gravida mage!

Slemproppen? – kl.16
Sedan när jag kom hem var klockan runt 16-tiden. Då ställde jag mig i hallen framför spegeln och började gipsa magen. Plötsligt så rann det något och jag tittade efter i toaletten. Jag tänkte det måste vara slemproppen som alla pratade om, och det var ingenting mer med det. Självklart hoppade mitt hjärta extra snabbare då men jag låtsades som ingenting. Tänkte att det kunde ju ta några dagar eller veckor innan vattnet går.

När det var läggdags och det var runt midnatt fick jag för mig att jag skulle lägga handdukar på sängen när jag skulle sova. Det var nog intuitionen för klockan var runt ett som vattnet gick! Det forsade inte så mycket som i filmer haha. Måns sov och jag väckte inte honom.

Torsdag 7 mars 2013 – vattenavgång
Jag ringde i alla fall förlossningen för att höra med dem. De sa att det var nog vattenavgång men jag kunde gå och ta det lugnt och försöka sova, och ringa igen klockan 8 på morgonen!!! Lättare sagt än gjort… värkarna började sätta igång! Jag hade värktimern i mobilen och började skriva in tiderna. Värkarna blev mer och mer intensiva. Latens-fasen, det är nog så det heter…och jag höll ut. Hade ju hört att gravida har blivit hemskickad om de inte är öppen 8cm och 10cm kan bebben titta ut…

Kl.5
Runt fem-tiden på morgonen tappade jag ett varmt bad och det var lite bättre men stod ganska länge duschen också och häll ut när värkarna kom. Värkarna blev mycket värre och värre. Måns var vaken klockan 5 och vara oroligt så klart så han ringde förlossningen och fråga de om ett annat. Han frågade om vi skulle ringa ambulansen och det sa de på förlossningen att det fick vi göra själv i så fall! Om vi bedömde att det var akut.

Kl.7
Jag hade så jäkla ont så jag trodde att jag skulle föda i vårt vardagsrum! Satt och körde profylax, kved och höll ut och vek ihop typ. Måns ringde förlossningen igen och de ställde frågor. Tillslut så fick vi åka in och de sa att du skulle till Mölndals sjukhus. Medan jag hade ont så klockade jag värkarna i blindo och såg inte eller tänkte inte att de där ”3 värkar på 10 minuter” hade vart förbi för längesen! 

Måns körde fram bilen. Jag pallade verkligen inte gå till bilen och det var ju bara ut genom dörren eller nej tre dörrar för att komma till bilen som stod parkerade precis utanför men den biten var det längsta tyckte jag då. Måns var jättestressad att det skulle vara morgontrafik och han körde faktiskt lite som en galning. Värkarna fortsätte i bilen, jag höll i handtaget när varje värk kom och trodde jag skulle dra sönder handtaget. Måns höll lugnet men han var nog mest rädd för att jag skulle föda i bilen och jag med. Och 20 min senare var vi framme på sjukhuset.

Kl.7:30 – framme på Mölndals sjukhus

Fortsättnings följer…imorgon, då jag går in i VECKA 40 (39+0) 😊 

Läsa del 2, här!