Idag var det föräldramöte på barnens förskolan 16:30-17:30.

Jag blev lite förvånad att Måns kom hem tidigare och han fick såklart valet att gå på föräldramötet eller inte. Det har alltid varit jag men jag har försökte säga till att det är bra att han är med och visar sig på barnens förskolan för barnens skull också. Han har varit med på Lucia och julfirandet på förskolan. Den här gången följde han med frivillig. Det är ändå bara en gång per termin och utvecklingssamtal en gång per år typ.

Väl på förskolan så var det städat och fint. Vi fick kika runt olika ”stationer” i de fyra rummen som barnen brukar hålla till på avdelningen. Alla föräldrarna undrade ”värst vad det är rent här haha”. Det var en läs-myshörna med soffan. De har Skogen som tema så det är mycket pyssel kring det. De har ”kapprum-bibliotek” dvs böcker ute i kapprummet som barnen kan låna hem. Det är mycket mer pyssel den här terminen förmodligen tack vare nya och yngre förskolelärare med friska energi.

Förskolelärarna gick igenom presentationen och bjöd på kaffe och hembakt äppelpaj. Jag tittade omkring och det var föräldrar till 8 av 17 barn som kom var av både mamma och pappa till 3 barn dök upp. Ska inte säga ”hur svårt är det att en mamma/pappa dyker upp” för sitt barns skull för de kanske verkligen inte kunde komma men två pappor dök upp och hade tolk, det kallas jag commitment! Sedan är det också oftast de som klagar mest som sällan dyker upp…

Den här terminen verkar vara mer harmoni i förskolan, i alla fall på våra barns avdelning. Nya förskolelärare och pedagoger på avdelningen som våra barn verkar vara trygga med. Bra att det funkar!