Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

 • Reklamsamarbete
 • Sponsrade inlägg
 • Ambassadörskap
 • Show up/meet up
 • Receptskapande
 • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
 • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Föräldraledig = semester?

Lästid: 2 min

Alla mammor som är föräldralediga VET att det är ingen semester att vara hemma och tar hand om sitt barn. Du får knappast tid för dig själv. Du sitter och ammar hela dagarna, ibland har du inte duschat förrän kl.14 eller innan mannen kommer hem från jobbet. Det blir inte heller nån middag vissa dagar, oftast har du själv glömt att äta frukost eller lunch. Dagarna flyter ihop och din “arbetsplats” är soffan. Du får platthäck, nackspärr, vätskebrist till och från. Vad tror män då att vi mammor gör hela dagarna? INGENTING i princip. Ok, oftast så blir det “ingenting” gjorda mer än att ta hand om bebisen eller barnen om man har fler. 

  
Det var rätt kul att se Måns när han var ledig i 10 dagar i samband med min förlossning, tyckte även synd om honom…ibland. Han fick bokstavligen ta hand om Tilda i 2 veckor. Han var med henne och han tog “jobbet” på allvar och ändå hann han själv spela PS4. De lekte, bakade bröd, gjorde glass och han nattade henne nästan alla dagar och sov med henne. Oftast blev det att de flyttade till vårt sovrum och alla vi fyra sov tillsammans. Första veckan var Tilda hemma från förskolan för hon ville inte dit…och han fick inte heller iväg henne. Han var frustrerad. En dag sa han…”jag har glömt att duscha i några dagar”… Jepp nu vet han hur jag hade det och har det med två barn själv när han var på jobbet. 

Tilda hade honom runt sina fingrar. Hela tiden blev det “pappa, pappa!” och pappa skulle få göra allting. Jag uppfostrade henne, hon får hårda bud, allt eller inget och helst inte bråka och gråta för att få sin vilja igenom. Allt som jag försökte bygga upp kollapsade. Måns ville vara den snälla roliga pappan och han blev överkörd av en 3-åring. Han gav allt hon bad om, för att göra det lätt för sig själv eller för alla och slipper tjafs. Han curlade ju med henne…han borde starta en blogg som heter “en curling pappas blogg”… 

  
Nu är han 6 mån FÖRÄLDRALEDIG. Jag har observerat Måns, inte letat fel men tyvärr när jag säger något eller poängterar något så tycker han att han får skit och att han alltid gör fel. Hoppas att han vet nu vad det innebär och hittar sitt sätt att ha pli på Tilda. Och att jag slipper ha TRE barn… 

Vi ska vara glada att en pappa kan vara föräldraledig och spendera tid med sitt/sina barn. I andra länder finns det inte samma möjlighet. Dock är det fortfarande inte “naturligt” att män ska/kan ta hand om barn enl. många. Jag har nu fått höra några gånger från andra som sa till Måns “…din gottegris! 6 mån ledig alltså, nice!” eller “vad skönt med 6 mån semester!”. 

Jag tror inte att jag har hört någon säga så till en mamma.

  
Han skäms i alla fall inte att köra runt med en rosa barnvagn (Beemoo barnvagn från Jollyroom)

Print Friendly, PDF & Email

5 kommentarer om “Föräldraledig = semester?

 1. Hade David 6 månaders pappa ledighet skulle jag kalla det semester och öppna en champagne!

 2. Eller hur? Min man jobbar kvällar o alla helger så jag får sköta allt med två barn. Jag checkade in på jobbet när jag födde Halley för 4 månader sedan o har aldrig checkat ut. Dessutom älskar båda två ungarna att göra mjölkkonst på golvet så moppa får jag göra 4-10 gånger per dag. Det är värre på helgerna. Måndagar är skönast då jag hinner dammsuga o plocka upp bättre när stora är på förskolan. Föredrar att ha ett riktig jobb att gå till då det finns mer tid för att gå till toa, äta o andas mellan varven istället för att göra tre saker samtidigt.

  1. Ahh alla tror att det är lyxigt att vara hemma med barn. Tänk att gå till ett vanligt jobb och får gå på toa i fred plus att man får betald…som min sambo kan uttrycka sig

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge