Alla mammor som är föräldralediga VET att det är ingen semester att vara hemma och tar hand om sitt barn. Du får knappast tid för dig själv. Du sitter och ammar hela dagarna, ibland har du inte duschat förrän kl.14 eller innan mannen kommer hem från jobbet. Det blir inte heller nån middag vissa dagar, oftast har du själv glömt att äta frukost eller lunch. Dagarna flyter ihop och din ”arbetsplats” är soffan. Du får platthäck, nackspärr, vätskebrist till och från. Vad tror män då att vi mammor gör hela dagarna? INGENTING i princip. Ok, oftast så blir det ”ingenting” gjorda mer än att ta hand om bebisen eller barnen om man har fler. 

  
Det var rätt kul att se Måns när han var ledig i 10 dagar i samband med min förlossning, tyckte även synd om honom…ibland. Han fick bokstavligen ta hand om Tilda i 2 veckor. Han var med henne och han tog ”jobbet” på allvar och ändå hann han själv spela PS4. De lekte, bakade bröd, gjorde glass och han nattade henne nästan alla dagar och sov med henne. Oftast blev det att de flyttade till vårt sovrum och alla vi fyra sov tillsammans. Första veckan var Tilda hemma från förskolan för hon ville inte dit…och han fick inte heller iväg henne. Han var frustrerad. En dag sa han…”jag har glömt att duscha i några dagar”… Jepp nu vet han hur jag hade det och har det med två barn själv när han var på jobbet. 

Tilda hade honom runt sina fingrar. Hela tiden blev det ”pappa, pappa!” och pappa skulle få göra allting. Jag uppfostrade henne, hon får hårda bud, allt eller inget och helst inte bråka och gråta för att få sin vilja igenom. Allt som jag försökte bygga upp kollapsade. Måns ville vara den snälla roliga pappan och han blev överkörd av en 3-åring. Han gav allt hon bad om, för att göra det lätt för sig själv eller för alla och slipper tjafs. Han curlade ju med henne…han borde starta en blogg som heter ”en curling pappas blogg”… 

  
Nu är han 6 mån FÖRÄLDRALEDIG. Jag har observerat Måns, inte letat fel men tyvärr när jag säger något eller poängterar något så tycker han att han får skit och att han alltid gör fel. Hoppas att han vet nu vad det innebär och hittar sitt sätt att ha pli på Tilda. Och att jag slipper ha TRE barn… 

Vi ska vara glada att en pappa kan vara föräldraledig och spendera tid med sitt/sina barn. I andra länder finns det inte samma möjlighet. Dock är det fortfarande inte ”naturligt” att män ska/kan ta hand om barn enl. många. Jag har nu fått höra några gånger från andra som sa till Måns ”…din gottegris! 6 mån ledig alltså, nice!” eller ”vad skönt med 6 mån semester!”. 

Jag tror inte att jag har hört någon säga så till en mamma.

  
Han skäms i alla fall inte att köra runt med en rosa barnvagn (Beemoo barnvagn från Jollyroom)