Igår kväll hade vi en liten för-midsommarfest hos Emma där Antonia med familj anslutade. Vi hade fixat med allting hem till Emma.

Det blev thaistyle krubb. Vi hade grillade Picanha (eller ”Biff med kappa” som det heter på Willys). Biffen fick Jair salta och peppra. Jag hade gjort två egna chilisåser som jag kan erkänna att den ena var megastarka för alla, även för mig haha. Vi hade också kyckling drumsticks som jag marinerade med en paste av korianderrötter, vitlök och tre sorter hel peppar dvs vitpeppar, grönpeppar och rosépeppar plus ljus soja. Alla (utom Måns då) fick smaka på sticky rice för första gången.

Till allt detta hade vi en gurksallad med tunnskivade citrongräs, bananshalottenlök, salladslök och pepparmynta plus färsk vitkål vid sidan av. Vi avslutade med majspannacotta och ”underbara bär” komplott med gojibär, havtorn, blåbär, björnbär plus färska blåbär och hallon å mynta. Fruktfat med ananas, vattenmelon och chilisalt till. Allting gick åt och bara en del ananas kvar. Vi hade även med en platta små öl. Allt kom med å vi åkte buss dit om ni undrar 🙂

Tyvärr så tänkte inte nån på att fotografera maten så det blev bara två bild. Bilder på pannacottan har Emma.

Recept på min mega starkachilisås och kycklingmarinad/rubb kommer i veckan. Annars får ni påminna mig! 🙂

Glad Midsommar allihopa!

Sticky rice skall ätas med fuktiga händer, därför hade jag en skål med vatten. Detta är riktig fingerfood måltid och att se ovana äta sticky rice med bestick är lite wierd för mig. Jag får ha flera matfester så de lär sig haha!

Lite thai-style var det och det är bra mat när det kommer till sallader och thai-tapas.