Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

För-Midsommarkalas

Lästid: 1 min

Igår kväll hade vi en liten för-midsommarfest hos Emma där Antonia med familj anslutade. Vi hade fixat med allting hem till Emma. 

Det blev thaistyle krubb. Vi hade grillade Picanha (eller “Biff med kappa” som det heter på Willys). Biffen fick Jair salta och peppra. Jag hade gjort två egna chilisåser som jag kan erkänna att den ena var megastarka för alla, även för mig haha. Vi hade också kyckling drumsticks som jag marinerade med en paste av korianderrötter, vitlök och tre sorter hel peppar dvs vitpeppar, grönpeppar och rosépeppar plus ljus soja. Alla (utom Måns då) fick smaka på sticky rice för första gången. Till allt detta hade vi en gurksallad med tunnskivade citrongräs, bananshalottenlök, salladslök och pepparmynta plus färsk vitkål vid sidan av. Vi avslutade med majspannacotta och “underbara bär” komplott med gojibär, havtorn, blåbär, björnbär plus färska blåbär och hallon å mynta. Fruktfat med ananas, vattenmelon och chilisalt till. Allting gick åt och bara en del ananas kvar. Vi hade även med en platta små öl. Allt kom med å vi åkte buss dit om ni undrar 🙂 

Tyvärr så tänkte inte nån på att fotografera maten så det blev bara två bild. Bilder på pannacottan har Emma. 

Recept på min mega starkachilisås och kycklingmarinad/rubb kommer i veckan. Annars får ni påminna mig! 🙂 

Glad Midsommar allihopa! 


Sticky rice skall ätas med fuktiga händer, därför hade jag en skål med vatten. Detta är riktig fingerfood måltid och att se ovana äta sticky rice med bestick är lite wierd för mig. Jag får ha flera matfester så de lär sig haha!

  

Lite thai-style var det och det är bra mat när det kommer till sallader och thai-tapas.

2 kommentarer om “För-Midsommarkalas

  1. Jag blir alltid hungrig av att läsa din blogg 😀 Superkul att läsa om allt gott ni lagar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge