Det blev en rätt så lugnt lördag med vilda Tilda & Prim med kusinen. Måns och jag tog med Prim en sväng i stan och kikade in hos Feldt’s Bröd & Konfekt. Vi köpte med vad som fanns kvar och det är poppis här så det var redan utplockad. 


Det blev inget bröd eller bakelser men körsbärssaft, kandiserade hasselnötter, geléhallon och tre kolor med hallonlakrits som var urgoda! Allt detta 295kr! Så går det när man handlar utan att kollar priserna höhö. Ekologiskt kör de här. 


Sedan var det inte mycket mer av dagen än att väntar på kvällsmaten som var kräftor nom nom! Älskar kräftor, havskräftor som insjökräftor. Testade färska småländska signalkräftor som fick 5:a i betyg i Hallandsposten. Måns föräldrar hade ätit de innan och tyckte de var supergoda. Den här gången var de mjuka i skal och kött. God smak och sälta men det var inte mycket smör eller rom att pilla ut. Klorna var lätt att få ut hela men kräftstjärtar gick av nästan alla gånger när jag försökte dra ut mina. Det gick åt 2,5kg av 3 kg på 6 vuxna med jättegod Västerbottenpaj till med bröd och goda ostar. 


Nästa lördag ska vi äta kräftor igen haha! 


Måns fixade efterrätten och det blev… hör med häpnad! BAKADE CHOKLADMOUSSE MED ÄPPELMOS, vaniljglass och kandiserade hasselnötter! Självklart gjorde han detta efter recept och det var från en av de i Dessertmästarna. Boken lånade han från bibblan. Lite om det kommer senare inklusive receptet 🙂