Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Feldt’s & kräftor

Lästid: 1 min

Det blev en rätt så lugnt lördag med vilda Tilda & Prim med kusinen. Måns och jag tog med Prim en sväng i stan och kikade in hos Feldt’s Bröd & Konfekt. Vi köpte med vad som fanns kvar och det är poppis här så det var redan utplockad. 


Det blev inget bröd eller bakelser men körsbärssaft, kandiserade hasselnötter, geléhallon och tre kolor med hallonlakrits som var urgoda! Allt detta 295kr! Så går det när man handlar utan att kollar priserna höhö. Ekologiskt kör de här. 


Sedan var det inte mycket mer av dagen än att väntar på kvällsmaten som var kräftor nom nom! Älskar kräftor, havskräftor som insjökräftor. Testade färska småländska signalkräftor som fick 5:a i betyg i Hallandsposten. Måns föräldrar hade ätit de innan och tyckte de var supergoda. Den här gången var de mjuka i skal och kött. God smak och sälta men det var inte mycket smör eller rom att pilla ut. Klorna var lätt att få ut hela men kräftstjärtar gick av nästan alla gånger när jag försökte dra ut mina. Det gick åt 2,5kg av 3 kg på 6 vuxna med jättegod Västerbottenpaj till med bröd och goda ostar. 


Nästa lördag ska vi äta kräftor igen haha! 


Måns fixade efterrätten och det blev… hör med häpnad! BAKADE CHOKLADMOUSSE MED ÄPPELMOS, vaniljglass och kandiserade hasselnötter! Självklart gjorde han detta efter recept och det var från en av de i Dessertmästarna. Boken lånade han från bibblan. Lite om det kommer senare inklusive receptet 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge