Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Farväl min Kung

Lästid: 2 min

Note to self | 14 okt 2016/ ๑๔ ตุลาคม ๒๕๕๙
När Måns kom hem berättade han att hans kollega hade frågat honom “hur var det hemma nu?”. Måns fattade inte. Kollegan har en thaifru och där hemma sörjde frugan stort i tårar. Jag? Det är inte att jag inte bryr mig. Jag visste bara inte riktig vad jag skulle säga och hur. Jag har följt alla mina vänner och deras sätt att sörja kungens bortgång. Klart jag blev också ledsen när jag ser andra är det.

Är man inte thai så är det svårt att förstå hur HELA nationen kan gråta över en kung. För många var han inte bara kung. Han var landets fader. Han var halvgud, efter Buddha. Han har gjort mycket gott under sin tid och ansåg sig själv vara som vilken vanlig människa som helst och han brydde sig om folket. Därför var han älskad och hyllad mer än bara en kung. Det är nu folket har enat, delar med sig och sörjer tillsammans.

Det är så det skiljer oss thai från andra nationer. Vi avgudar vår kung. Vi älskar vår kung, fortfarande. 

Idag är det en ny dag, mitt hemland kommer att fortsätta i stor sorg långt efter och många thai kommer att minnas och hedra vår älskade kung för evig. Jag är stolt att vara född i Thailand och levt under kung Bhumibol Adulyadej (Rama IX) regim. 

Rama IX föddes 5 dec 1927
Kröntes 9 juni 1946
Död 13 oktober 2016 kl.15:52, han blev 88 år
Han har suttit på tronen i 70 år (världens längst regerande monark)

วันใหม่ในแผ่นดินรัชกาลที่ ๑๐
ฉันเกิดในรัชกาลที่ ๙
เหตุ วันพฤหัสบดี ๑๓ ตุลาคม ๒๕๕๙
พระบาทสมเด็จพระปรมินทรมหาภูมิพลอดุลยเดช มหิตลาธิเบศ รามาธิบดี จักรีนฤบดินทร์ สยามมินทราธิราช บรมนาถบพิตร (รัชกาลที่ ๙ ) ครองราชย์วันที่ ๙ มิถุนายน ปี ๒๔๘๙ เมื่อพระชนมายุ ๑๙ พรรษา เสด็จสวรรคต เวลา ๑๕:๕๒ น. ณ โรงบาลศิริราช พระชนมพรรษา ๘๙ ปี ทรงครองราชสมบัติได้ ๗๐ ปี

ข้าพระพุทธเจ้า ขอเป็นข้ารองพระบาทพระองค์ทุกชาติไป ?????

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge