Godmorgon! Ligger klarvaken här sedan kl.5 yeay! Dessutom är jag helt ensam och har vår stora säng för mig själv! I torsdag sov Tilda med oss och inatt FICK pappa sova med henne, det har alltid varit “mammas tur”. 

Jag var så trött på att inte “bara få sitta” och riktig arg igår efter att Tilda hoppade på soffan och träffade mig…eller egentligen magen, precis där bebben brukar trycka upp sig (rumpa?) till en hård knöl som jag kunde greppa. Då blev jag arg även det inte gjorde ont på mig men ville markera det och Tilda bara skrattade för hon förstod väl inte…och Måns! Jag blev ännu mer förbannad eftersom han reagerade INTE ALLS! Frågade inte ens om hur det gick, tills jag ryte till och då reagerade han och sade till Tilda lite. Blir män mer av en grottmänniska när det kvinnan är gravid med andra barnet osv??? Jag brukar inte gnälla och det har han själv sagt men asså…bry sig lite hello! Självklart är det lite av “vad ska jag göra åt det?” Även han inte sa det men en mer aktiv reaktion ville jag ha! 

  
Nåja, jag flydde soffan in till sovrummet och sa att jag måste vila. Självklart var Tilda snabb med “jag vill oshå vila” och sprang efter mig, hoppade upp på sängen och bäddade ner sig…och så kom ordet “nom!”. Nopp, jag sa “nej, jag går inte upp” och då lipade hon, vadå bråka med en 3-åring liksom. Då kom Måns in med “nom” till lilla fröken…och sedan “ipad”.  Och Måns fick plöstligt egentid framför tvn 😒 Efter ett tag gick Tilda iväg själv och hängde med pappa och jag hörde de i badrummet. Måns försökte få henne att gå på pottan, borsta tänderna och sedan var de i Tildas rum. 

Måns kom ut och in till mig och sa “kan du ligga jämte Tilda om du ändå ska bara ligga där, så jag kan se på tv”…. Hmm….men…hallå eller? Jag kanske vill bara vara för mig själv också, och bara ligga på sängen och surfa (kollade då efter en ny bilbarnstol). Han fick ingen utskällning men jag sa att det där lät lite…asså. No comment…

Det slutade med att han tog sin kuddar och täcken och bäddade ner sig hos Tilda. Jag gick in och tittade så sa han “hon kollar ju ändå bara på ipad”…ja, med mig så har hon fått göra det också, tills jag säger till “nu får du säga gonatt till ipad” och hon brukar langa över den till mig utan problem och svarar med “Tilda kan titta mer imon”. Måns får ju sköta det med Tilda och lösa saker lite själv liksom. Tilda vinkade godnatt i alla fall innan jag gick ut från rummet. 

Far och dotter fick hålla sig borta från mamma lite innan mamma ballar ur helt, för det är inte nog med att jag lägger mig sist av alla och sover mindre, kan mest sova i sidoläge, har svårt att vända mig utan att få sendrag, halsbränna var 40 min…tja, vad mer…ja ni förstår nog….”bägaren rinner över”…