Hej på er! 

Jag inleder inlägget med en kommentar från en av mina hängivna följare på Instagram… det var en han och han skrev Dagens diskussioner om kroppsideal når lätt galna nivåer och åsikter”. Detta var efter att jag la upp min film inklusive min talan. Kan inte mer än hålla med honom. 

Anledningen till detta inlägg var Carolina Gynning och hennes bikinibild på Instagram som väckte många känslor hos hennes följare… och troll. 

Något bra ur Carolinas insta-inlägg var att jag lärde mig ett nytt ord på kuppen. TRIND… slog upp synonymer för ordet och det är knubbig, rund, fet, mullig, tjock. Smällfet kanske vill man tillägga? Skitsamma men Carolina är inte tjock☝? 

Skärmdump från Carolina Gynnings Instagram

Vissa kommenterade att Carolina är snygg nu eller snygg som hon är. Vissa skrev att hon skulle behöva gå ner några kilon då hon hade lagt på sig! Vad är det för fel på den här bilden? 

Carolina ser i alla fall snyggare ut än mig i bikini jiiiz. Och vad är det för fel på folk som tyckte att Carolina har blivit ett fetto? Hon ser ju normal ut. Precis som jag har hon haft två barn som växte och töjde ut magen. Hon har väl kämpat för att få en fin mage som behagar henne. Hon kanske har gått ner eller upp i vikt för att se ut så vad det jag. Hon tränar definitivt mer än mig för här är det noll träning! Jag pallar inte sit-up eller crunch så jag får väl ha min love-handle. Men om jag skulle välja göra något åt mitt problem som jag anser att det är ett problem så vad har andra med det att göra. Mind your own shit liksom! Ursäkta.

Under den pösiga linnen finns det valkar och hull… ?

Jag speglade mig igår, tog fram mobilen och tänkte bara ta EN bild på dagens outfit. Det är ju inget jag gör dagligen med att posta selfies men what the heck… Bilderna blev inte bra så det blev 10 till. Tillslut filmade jag mig själv för att hitta den ”rätta” vinkeln och kanske den tillgjorda posen som jag kan klippa ut och använda. Annars skulle jag knäppa minst 50 bilder för att hitta EN bra bild som jag skulle bli nöjd med. För vad? För vem? För att våga visa hur nice jag ser ut? 

Jag visar sällan dagens outfits bilder och ja jag pendlar mellan 52-54 kg. Vet inte hur länge sen jag vägde mig. Andra thai (kvinnor och män!) tycker att 45-48 kg är skitsexigt. Så mycket vägde jag när jag var 18 år och smal som en räka. Innan Tilda kom till världen var jag plufsig med mina 56 kg som jag låg på under de senaste 10 åren. Efter gymnasiet så var jag inte längre 48 kg alltså vilket var 20 år sedan. För mycket fester och alkohol, säkert. Livet rullade ju på och visst brydde jag mig då. Jag brydde mig att jag inte längre var superbenig, pinnsmal och fast. Nu har jag slutat bry mig om vad andra tycker om min kropp. Good for you – skulle många säga. Jag svarade oftast med att jag hade råd att äta när någon (thai) kommenterade haha! Thai har en tendens att kommentera om hur tjock de är och om andras kroppar öppet utan att skämmas. Faktiskt.

Tänk dig att gå på marknaden i Thailand och folk säger öppet ”farangen gillar korta, mörkhyade och småtjocka tjejer” när jag går förbi. Ska jag känna mig kränk hela mitt liv? 

Jag kom även och tänka på vid ett tillfälle när en vän undrade om jag hade gått ner i vikt (komplimang) och en annan vän svarade att jag bara hade tajtare kläder (inte direkt till mig då). Jag blev inte sur eller tog illa vid mig. Det beror på hur man säger det och jag är van att thai skämtar även om sig själva. Det beror på hur bra man är vän med varandra för att kunna säga sådan sak. Jag gillar rymliga pösiga kläder som jag kan röra mig i. Jag har tappat de 9-10 gravidkilona OCH jag äter fortfarande precis vad jag vill utan att träna. Vill man träna för att man vill och mår bra av det? Kör hårt! Om någon är nöjd med sin kropp, låt hen vara! Är det en hälsorisk av de extra kilona så är det ju annat men kan personen inte inse det själv eller vill ha hjälp så vad göra? 

Det finns andra delar på kroppen jag inte är nöjd med också men ingen är ju perfekt. Är man själv så perfekt att man har en rättighet att tycka om andras utseende eller kropp? Våra barn då? De tar ju efter. Ska de skämmas för hur de ser ut och hur mycket de vräker i sig mat och bullar?

Nej! F*** U kroppsideal! Vikthets! Utseendefixering! Avundsjuka! Jag pallar inte mer med folk som har så mycket att säga om andras kroppar. Detta är mina reflektioner. 

Ordet är fritt. Kommentera gärna.