Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Ett hum om vin på Xwine

Lästid: 2 min

Ej sponsrat inlägg!

Yippie fredag! Ett inlägg med lite vintip kanske skulle passa på torsdagar eller fredagar? Det får jag jobba lite mer på 🙂 

Jag är ju lite dålig på att berätta i bloggen om var jag ska men på Instagram där är jag bättre på. I onsdag var jag och Johanna på en bokrelease på Xwine här i Göteborg. 

Jag hittade faktisk eventet på Instagram av en slump! Jag sökte på sökorden: vinprovning, event, Göteborg (tror jag). Jippie “Ett hum om vin – del 2” bokrelease . Sedan fick jag kontakt med författaren och eventet var för alla intresserade. Jag kände inte alls till “Ett hum om vin” och Johanna fick tag på del 1 på biblioteket och läste den kvällen innan. 

Bokreleasen var för “Ett hum om vin – del 2“, skriven av Mattias Åkerberg och Karin Ohlsson. Mattias är copywriter och skriver texterna. Karin gör bokens illustrationer.

“Ett hum om vin – vinböcker för vanligt folk”. Mattias har druckit sig igenom Europa från Italien, Spanien, Frankrike, Tyskland, Österrike, Ungern och Portugal. Från röda, vita, söta till mousserande viner. Han har blivit klokare på hur man kombinerar riktigt goda viner med mat, ostar, choklad, maträtter och desserter. Det är ju så, man måste prova många viner men man får inte glömma att alla har olika smakreferenser och palett. 

Det var ett trevlig mingelevent med lagom många deltagare i vinkällaren flera trappor ner under marken! 

En lättsam aktivitet under minglet. I vilket glas är det Möet champagne och vilket är Chapel Hill för 69kr/flaskan? Det var easy 🙂 Glas nr.1 var Chapel Hill Chardonnay och det såg jag på moussen (skummet) och smaken var torr, frisk och platt. Möet hade tätare finare mousse, smaken var djupare och mycket mineraler. Det var som att slicka på ett ostronskal och vinet luktade lera. 

Mattias nästa bok i trilogin kommer 2018 och jag hörde något om att han ska dricka sig igenom USA 🙂

Man kunde köpa med alla böckerna på plats med både del 1 och 2 samt “Prova vin tillsammans” som är vinprovarblock som man kan föra protokoll. Man vill ju inte skriva i boken. Det ska bli roligt att läsa och jag ska försöka hålla en vinprovning med viner från böckerna. En vinkväll i ett gott sällskap! Vilka vill med?

Print Friendly, PDF & Email

3 kommentarer om “Ett hum om vin på Xwine

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge