/Samarbete med Krabat

Jag har inte tänkt så mycket på det här med dockor och hudfärger. Undrar om barn tänker på hudfärger som vi vuxna eller bara vi vuxna som gör stor grej av det? 
Jag hade en stor flickdocka men jag var rädd för min docka efter att jag hade tittat på en thai-tv serier ”Onda dockan”! Min docka hade ljus hudton, blont hår och den såg utländsk ut med stora blåa ögon. Jag tyckte såklart att min docka var fin. Dockor med andra hudfärger var inte något jag som barn tänkte på. 

På Tildas förskola såg jag några babydockor med olika hudtoner. De fick min uppmärksamhet.  Sedan dess har jag kollat efter dockor med asiatiska drag. Man kallar dessa dockor för ”Etniska dockor” men finns det bättre namn? Kanske inte. 

Jag kikade på Krabat och där fanns det ”etniska dockor” med olika hudfärger, kön och utseende. Mångfald är bra, även det handlar om dockor 🙂 Tilda har tittat på bilden nedan, skrattade högt och sade ”det är mamma! Den ser ut som mamma! Jag vill ha två dockor som ser ut som mamma!”. Gulligt eller taktiskt? Hon är klok och vet precis vad hon ska säga :O 

Får se om tomten kommer med den med hår, just den tyckte Tilda att den liknade mig! Hahaha!

/I samarbete med Krabat