Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Etniska dockor?

Lästid: 1 min

/Samarbete med Krabat

Jag har inte tänkt så mycket på det här med dockor och hudfärger. Undrar om barn tänker på hudfärger som vi vuxna eller bara vi vuxna som gör stor grej av det? 
Jag hade en stor flickdocka men jag var rädd för min docka efter att jag hade tittat på en thai-tv serier “Onda dockan”! Min docka hade ljus hudton, blont hår och den såg utländsk ut med stora blåa ögon. Jag tyckte såklart att min docka var fin. Dockor med andra hudfärger var inte något jag som barn tänkte på. 

På Tildas förskola såg jag några babydockor med olika hudtoner. De fick min uppmärksamhet.  Sedan dess har jag kollat efter dockor med asiatiska drag. Man kallar dessa dockor för “Etniska dockor” men finns det bättre namn? Kanske inte. 

Jag kikade på Krabat och där fanns det “etniska dockor” med olika hudfärger, kön och utseende. Mångfald är bra, även det handlar om dockor 🙂 Tilda har tittat på bilden nedan, skrattade högt och sade “det är mamma! Den ser ut som mamma! Jag vill ha två dockor som ser ut som mamma!”. Gulligt eller taktiskt? Hon är klok och vet precis vad hon ska säga :O 

Får se om tomten kommer med den med hår, just den tyckte Tilda att den liknade mig! Hahaha!

/I samarbete med Krabat

Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer om “Etniska dockor?

  1. Åh jag älskar det, tycker det är helt underbart!! 😀 😀 😀 😀 Varför skulle alla vara blonda och blåögda liksom, självklart ska det vara alla möjliga dockor. Det är för mig en självklarhet. Är trött på lilla Barbie med blåa ögon och blont hår 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge