God morgon! Måns brukar ju baka till frukost på helgerna men igår gjorde jag scones med lite grahammjöl i. Idag har han en deg på jäsning under natten så vi får se vad det blir. Jag är inte så mycket för bröd men äter gärna ångkokta bullar.

Mina scones blev som frasiga mördeg utanpå och mjuka inåti ?

Recept, 2 stora eller 8 små kakor, 2-4 pers

3 dl vetemjöl
1 dl grahammjöl
1,5 dl grädde + lite till pensling
50g smör
1 tsk bakpulver
1 nypa salt

Sätt på ugnen 225 grader. Blanda ihop torra ingredienser och nyp ihop med smör, tillsätt grädde. Knåda ihop och fördela till 2 stora runda kakor och sätta ett kyss över, lättare att bryta senare eller stansa ut ca 8 små (använd ett mindre glas om du inte har en utstanningsring). Nagga med en gaffel. Kör i 10 min i mitten av ugnen.

Jag körde så här: när det har gått 10 min, stängde av ugnen och körde på eftervärme med varmluft i 5 min. Frasiga utanpå och mjuka inåt i som sagt.

Ät med sylt, marmalad, clotted cream, grädde, pickles etc.