Sawadee!

Vill du komma i kontakt?
hej@thaimorsan.se

Siranee heter jag och är ägaren till min blogg Thaimorsan.se, som har funnits sedan 2013. Jag är egenföretagare, mamma till två busungar Tilda, 5 år & Penny Prim, 2 år och sambo med Måns. Här får du en inblick i min och familjens vardag, mat och annat skoj.

 

Vi är en familj som älskar mat, både äta och laga men Måns är mer på att baka och nästan varje vecka har han surdeg på jäsning. Jag testar även olika mat och skriver egna recept baserad på de som sitter i ryggmärgen och min mammas recept.

 

Har du frågor som berör bloggen, mat & recept eller vill samarbeta så finns jag ett mail bort 🙂

 

Vill ditt företag anlita mig?

Hej företagare & PR-byrå!

Jag är egenföretagare och driver bloggen med f-skatt och moms. Är du eller din kund intresserad av influencer marketing och anlita mig?


Söker du samarbetspartner?

Mina tjänster!

Gäller Bloggen, Facebook & Instagram samt Insta Stories

  • Reklamsamarbete
  • Sponsrade inlägg
  • Ambassadörskap
  • Show up/meet up
  • Receptskapande
  • Matlagningskurs (Göteborg), även privat
  • Event & Workshop

Kontakta mig för offert!
Priset är alltid plus moms.

Läs min BLOGGPOLICY för mer info!

Engelsk Scones med grädde och graham

Lästid: 1 min

God morgon! Måns brukar ju baka till frukost på helgerna men igår gjorde jag scones med lite grahammjöl i. Idag har han en deg på jäsning under natten så vi får se vad det blir. Jag är inte så mycket för bröd men äter gärna ångkokta bullar.

Mina scones blev som frasiga mördeg utanpå och mjuka inåti 😊

  Recept, 2 stora eller 8 små kakor, 2-4 pers
3 dl vetemjöl
1 dl grahammjöl
1,5 dl grädde + lite till pensling
50g smör
1 tsk bakpulver
1 nypa salt

Sätt på ugnen 225 grader. Blanda ihop torra ingredienser och nyp ihop med smör, tillsätt grädde. Knåda ihop och fördela till 2 stora runda kakor och sätta ett kyss över, lättare att bryta senare eller stansa ut ca 8 små (använd ett mindre glas om du inte har en utstanningsring). Nagga med en gaffel. Kör i 10 min i mitten av ugnen.

Jag körde så här: när det har gått 10 min, stängde av ugnen och körde på eftervärme med varmluft i 5 min. Frasiga utanpå och mjuka inåt i som sagt.

Ät med sylt, marmalad, clotted cream, grädde, pickles etc.

  

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge